Torghelle elkerülné a kellemetlen meglepetést

Vágólapra másolva!
2012.07.26. 10:35
null
Torghelle szerint ha önmagukat adják, továbbjuthatnak a Slovan ellen (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
Már a gól nélküli döntetlen is a Videoton továbblépését jelentené a Slovan Bratislava ellen az Európa-ligában, mégis sokan bíznak benne, a fehérvári csapat csütörtök este legyőzi szlovák riválisát. A hazai együttes támadója, Torghelle Sándor azt vallja, mindegy, melyik gárda az ellenfél, ha nem jutsz tovább, csalódott leszel.

„Mindenki Sóstóra!"

A felhívás a Videoton honlapján található, és mert a hírek szerint tízezer néző is lehet csütörtök este a Slovan Bratislava elleni Európa-liga-visszavágón, elmondható, a csapat szimpatizánsai bele akarják hajszolni a kedvenceket a továbbjutásba. Az egy hete Pozsonyban elért 1–1-es döntetlen kedvező helyzetbe hozta a Paulo Sousa által irányított együttest, azonban egyet tudni kell: játéktudásban nincs nagy különbség a Videoton és a Slovan között (úgy is fogalmazhatunk, nagyjából azonos képességű labdarúgók alkotják a két együttes keretét), vagyis az aktuális forma és az akarati tényezők dönthetik el a párharcot.

„Ha csütörtökön úgy megyünk fel a pályára, hogy az idegenbeli egy egy után kedvezőbb helyzetben vagyunk, mint az ellenfelünk, kellemetlen meglepetés érhet bennünket – mondta a szerdai edzést követően Torghelle Sándor, akinek töretlen küzdőszellemére nagy szükség lehet a visszavágón. – Pozsonyban tapasztaltuk, a Slovan erős csapat, ráadásul a keretében van három-négy futballista, akikre ha nem figyelünk, bármikor kellemetlen meglepetést okozhatnak. A találkozón kiderül, riválisunk milyen harcmodort választ, ám biztosra veszem, játékosai erőltetik a párharcokat, labdavesztést követően megpróbálnak már a mi térfelünkön visszatámadni. Csütörtök óta többször elemeztük a szlovákok futballját, egyenként végigvettük a kerettagokat, kinek mi az erőssége, hol lehet hibapont a játékukban. Azt gondolom, ha koncentráltak leszünk, ha önmagunkat adjuk, megvalósítjuk, amire készülünk."

Ami természetesen az, hogy a Videoton ott legyen az Európaliga harmadik selejtezőkörében. Hogy a nemzetközi porondon egyetlen csapatot sem lehet kézlegyintéssel elintézni (persze egy magára valamit is adó klubnál egyetlen alkalmazott sem teszi ezt), arra Torghelle Sándor a Bajnokok Ligája egyik keddi összecsapását hozza fel példaként. Már arra sokan felkapták a fejüket, hogy a luxemburgi Dudelange az első meccsen 1–0-ra győzött az osztrák Red Bull Salzburg ellen, ám az igazán nagy „durranás" az volt, hogy a visszavágón csak 4–3-ra maradt alul, vagyis kiütötte rengeteg pénzből gazdálkodó riválisát. A Videoton és a Slovan Bratislava között messze nincs akkora különbség, mint a luxemburgi és az osztrák bajnok között, egyik csapat továbblépése sem jelentene hatalmas szenzációt, ám a párharc első felvonása után sokan lennének csalódottak, ha augusztusban a Sóstói Stadionban már nem látnának El-meccset.

„Teljesen mindegy, melyik gárda az ellenfél, ha nem jutsz tovább, csalódott leszel – mondta a 42-szeres válogatott támadó. – Egy hete a Slovan elleni visszavágóra készülünk, ez azonban nem jelenti azt, hogy úgymond befeszülve várjuk a mérkőzést. Egy bajnokin általában három-négy gólszerzési lehetőség adódik előttünk, a nemzetközi porondon azonban egy-két helyzetből kell betalálni a kapuba. Ez alighanem csütörtökön is így lesz, de abban bízom, megoldjuk a feladatot."

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
15.30: Sirak–Bnei Jehuda
16.00: Dila Gori–AGF
16.00: FC Ordabasy Shymkent–Rosenborg
17.00: Gandzaszar–Servette
17.00: Metalurg Szkopje–Ruch Chórzow
17.30: Celik Niksic–Metalurh Doneck
17.30: KuPS–Maccabi Netanya
18.00: Aktobe–FC Milsami Orhei
18.00: Elfsborg–Dacia Chisinau
18.00: Gomel–Renova
18.00: Inter Turku–Twente
18.30: Bp. Honvéd–Anzsi Mahacskala (Tv m2)
18.30: MyPa–Rapid Bucuresti
18.30: Suduva–Vojvodina
19.00: Aalesund–KF Tirana
19.00: Anorthosis Famagusta–Levadia Tallinn
19.00: Aszterasz Tripolisz–İnter Bakı PİK
19.00: CSZKA Szófia–Mura
19.00: Kalmar FF–NK Osijek
19.00: Ried–Shakhtyor Soligorsk
19.00: Tromsö–Olimpija Ljubljana
19.15: Zimbru Chisinau–Young Boys
19.30: Gent–Differdange
19.30: Senica–APOEL Nicosia
20.00: FK Zeta–JJK
20.00: Lech Poznan–Khazar Lankaran
20.00: Sligo Rovers–Spartak Trnava
20.00: Viktoria Plzen–Metalurgi Rusztavi
20.00: Vitesse–Lokomotiv Plovdiv
20.30: Crvena zvezda–Naftan Novopolock
20.30: Legia Warszawa–Liepajas
20.30: Skonto–Hajduk Split
20.30: Videoton–Slovan Bratislava (Tv: m2)
20.45: Portadown–Slaven Koprivnica
20.45: St Patrick`s Athletic–Siroki Brijeg
20.45: St. Johnstone–Eskisehirspor
21.00: FK Sarajevo–Levszki Szófia
21.05: Admira–Zalgiris Vilnius
21.15: Hafnarfjördur–AIK
21.15: Thór Akureyri–Mladá Boleslav

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik