El: görög bíró a Debrecen, svájci a Honvéd visszavágóján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.13. 11:17
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta a visszavágók játékvezetőit is az Európa-liga selejtezőjének 2. fordulójában.

A Debrecen Nyíregyházán fogadja a norvég Strömsgodsetet, ezen az összecsapáson a görög Iliasz Szpatasz fújja majd a sípot. A 33 éves játékvezető 2005 óta dirigál a görög első ligában, 2010 óta pedig a nemzetközi porondon.

Az előző szezonban már bemutatkozhatott az Európa-liga csoportkörében is, első nemzetközi kupamérkőzésén, 2010 őszén pedig a ZTE hazai pályán 1–0-ra kikapott az FK Tiranától.

A Honvéd Vojvodina elleni visszavágóját Stephan Studer fogja vezetni. A 37 éves kórházigazgató 2009 óta kap hasonló feladatokat a nemzetközi porondon, ő állandó résztvevője az Európa-liga csoportkörének. Studer 2010-ben U19-es Eb-döntőt vezetett, míg egy évvel később ott volt az U17-es vb-n.

A svájci játékvezető is dirigált már Magyarországon, és miként Szpatasz, szintén magyar szempontból vesztes meccset: 2010 nyarán a Győr 2–0-ra alulmaradt a Dinamo Zagrebbel szemben az Európa-liga playoffkörében.

Mint arról már korábban írtunk, a Debrecen norvégiai találkozóját a román Marius Avram, míg a Honvéd újvidéki fellépését a francia Ruddy Buquet kapta.

A Milsami–Sahtyor Szoligorszk meccset vezető Fábián Mihály mellett lesz még egy magyar bírói team a visszavágókon: Bognár Tamás és csapata Romániába utazik, ahol a Pandurii–Levadia mérkőzésén működik közre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik