„A játékosaink többet gondoltak magukról, mint amik, és az a baj, hogy én is” – Bognár György a Paks veresége után

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.07.11. 21:30
Bognár György csapata súlyos vereséget szenvedett (Fotó: Koncz Márton)
Mint ismert, a Paksi FC hazai pályán nagyon sima, 4–0-s vereséget szenvedett a román Corvinultól a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 1. fordulójában. A találkozó után a magyar csapat vezetőedzője, Bognár György csalódottan értékelte a látottakat.

„Több helyen is lehet keresni a vereség okait. Például egyáltalán nem működött a középpálya, se játék, se labdaszerzés nem volt – kezdte értékelését az M4 Sport mikrofonja előtt Bognár György. – Párharcerősebb volt az ellenfél, szervezettebben működött a csapatjátékuk. Szerintem a játékosaink többet gondoltak magukról, mint kellett volna, és az a baj, hogy én is.”


A szakember szerint alakulhatott volna szorosabban is a találkozó, de az is benne volt a pakliban, hogy még nagyobb különbségű lesz a vereség: „Talán alakulhatott volna szorosabban is a meccs. Ha két góllal kikapunk, az talán reálisabb, de a végén is voltak helyezkedési hibáink, így az is benne volt, hogy még többet kapunk. Gratulálunk az ellenfélnek, jobbak voltak. Voltunk már ilyen helyzetben többször is, és eddig mindig megoldottuk a feladatunkat. El kell tudnunk számolni ezzel a mérkőzéssel, többet vártunk saját magunktól.”

BOGNÁR GYÖRGY TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A meccs utáni sajtótájékoztatón a Corvinul vezetőedzője, Florin Maxim azzal kezdte: éppen ezt a teljesítményt várta játékosaitól.

„Talán a mi csapatunk jobban megértette, hogy mi a feladata. Hamar sikerült megszereznünk a vezetést. Számítottunk rá, hogy meg lehet lepni a paksiakat, és be is jöttek a számításaink.”

Kérdésre válaszolva elárulta: ez a győzelem az egyik legszebb pillanata az életének.

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
PAKSI FC–CORVINUL HUNEDOARA (román) 0–4 (0–2)
Paks, Paksi FC Stadion, 3891 néző. Vezette: Mohammad Usman Aslam (norvég).)
PAKS: Szappanos – Szabó J., Kinyik, Lenzsér – Osváth, Windecker (Vécsei, 69.), Balogh B. (Haraszti Zs., a szünetben), Papp K., Silye (Tóth B., a szünetben; Mezei Sz., 81.) – Szabó B., Könyves (Böde, 62.). Vezetőedző: Bognár György
CORVINUL: Lefter – Bradu, Lica, Manolache, Iacob – Hrezdac (Pop, 78.) – Lupu, Roger, Neacsa, Pirvulescu (Ubbink, 85.) – Bus. Vezetőedző: Florin Maxim
Gólszerző: Bus (9.), Lupu (45+2., 86., 90+3.)
Kiállítva: Szabó B. (79.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik