El-selejtező: a Topolya hazai pályán egy ötöst kapott a Maccabitól

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
• Topolya
Vágólapra másolva!
2024.08.29. 22:56
A Topolyának hazai pályán még annyi esélye sem volt a Maccabi ellen, mint Szombathelyen (Fotó: TSC)
A délvidéki Topolyai SC hazai pályán 5–1-es vereséget szenvedett az izraeli Maccabi Tel-Avivtól az Európa-liga-selejtező rájátszásának visszavágóján, így kettős vereséggel, 8–1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓ
Topolyai SC (szerbiai)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 1–5 (0–3)
Topolya, TSC Aréna. Vezette: Joao Pinheiro (Bruno Jesus, Luciano Maia – portugálok)
TOPOLYA: Ilics – Vlalukin, Capan (Krisztics, 9.), Sztevanovics, Petrovics – Radin (Miloszavljevics, a szünetben) – Pantovics, Pejics, Djakovac (Mboungou, 60.), Csirkovics (Sós B., 71.) – Lazetics (Sztanics, a szünetben). Vezetőedző: Dean Klafuric
MACCABI: Mishpati – Revivo, Slomo (Bitton, 63.), Asante, Jehezkel (Nahmiasz, a szünetben) – Kanichowsky, Van Overeem, D. Perec (Sahar, 63.) – Addo, Turgeman (Madmon, 63.), Davida (Layous, a szünetben). Vezetőedző: Zarko Lazetics
Gólszerzők: Mboungou (90+2.) ill., Addo (2., 6.), Asante (12.), Turgeman (56.), Sahar (89.)
Továbbjutott: a Maccabi Tel Aviv, 8–1-es összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

Ha valaki úgy gondolta, hogy az Európa-liga rájátszásának első mérkőzésén a Maccabi Szombathelyen megszerezett háromgólos előnyét a Topolyai Sport Club esetleg ledolgozhatja, annak a visszavágó első tizenkét percében csalódnia kellett: a TSC Arénában a tel-avivi együttes kicsit több mint tíz perc alatt három gólt lőtt, s nagyon gyorsan eldöntötte a továbbjutást.

Rémálomszerűen kezdődött a Topolya számára a visszavágó, ugyanis Henry Addo a 2. percben kihasználta a hazai védelem figyelmetlenségét, és 13 méterről a bal alsóba gurított. Négy perccel később a hazaiak közül Luka Capan megsérült, de még nem volt idejük a hazaiaknak cserélni, s Addo faképnél hagyta a sántikáló védőt, és egy pattanás után másodszor is a bal alsóba lőtt. Ezzel azonban nem volt vége a TSC megpróbáltatásának, ugyanis a 12. percben egy szöglet után nyolc hazai játékos előtt ment el a labda, amely végül Tyrese Asante elé került, aki közelről a kapuba lőtt.

A második félidőben támadóbb TSC-t láthattak a helyenként fütyülő nézők, de gólt megint a vendégek lőttek: az 56. percben Perec ugratta ki Turgemant, aki húsz méterről hajszálpontosan lőtt a jobb alsóba. Megvoltak a hazaiaknak is a helyzeteik, Milos Pantovics egyszer ziccerben a kapu mellé fejelt, később pedig a felső lécet találta el. A 89. percben Sahar megszerezte a vendégek ötödik gólját: Revivo lövésér remekül rajtolt a kipattanóra, és a védőt és Ilicset is megelőzve talált a kapuba. A végeredményt Mboungou állította be a bírói ráadás második percében, amikor egy szöglet után 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A párharc győztese az Európa-ligában folytathatja szereplését, míg a Topolyai Sport Club a Konferencia-ligában próbálhatja meg feledtetni szurkolóival a Maccabi elleni párharc során mutatott játékot és az eredményt is.

A TSC-nek sok ideje nem marad a pihenésre, ugyanis vasárnap este hét órakor már a lucsáni Mladoszt látogat Topolyára.

PERCRŐL PERCRE 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik