Räikkönen: Nincs rajtam pluszteher

Vágólapra másolva!
2006.11.27. 14:44
Címkék
A Fomula–1-es McLaren-Mercedes csapatot öt év után elhagyó Kimi Räikkönen úgy érzi, nem került pluszteher a vállaira azzal, hogy a 2007-es világbajnokság futamain már a Ferrarinál szerepel, pedig a maranellóiaknál az összetettben hétszer győztes, idén ezüstérmes Michael Schumacher örökébe kell lépnie. A finn versenyző szerint most még korai jóslatokba bocsátkozni a jövő évi esélyeket illetően.
Jégautóban a Jégember
Jégautóban a Jégember
Jégautóban a Jégember
Jégautóban a Jégember

Szavazás

Ön szerint mikor nyeri meg a világbajnoki címet Räikkönen a Ferrarival

Írja be az itt látható számot!
„Nem érzek semmilyen nyomást, még ha a Ferrarinál egy olyan legendát, mint Schumachert kell pótolnom. Természetesen ismerem a csapatot, de fogalmam sincs, mi vár rám. Még semmit sem bizonyítottam a Ferrarinál” – mondta Räikkönen a 20 Minuten című svájci napilapnak, miután Zürichben utoljára szerepelt eddigi csapata, a McLaren hivatalos eseményén.

A finn klasszis szerződése december 31-én jár le a wokingi istállónál, így szinte biztos, hogy idén már nem tesztelhet a Ferrarival. Természetesen nem emiatt véli úgy, hogy egyelőre nincs értelme a 2007-es esélylatolgatásnak.

„Nem tudom, hogy versenyben leszünk-e a világbajnoki címért. Ami azonban már most biztos: a Ferrari nagyon erős csapat volt az elmúlt években. Majd meglátjuk, milyen lesz az új autó. Remélem, hogy versenyképes csomagot kapok” – jegyezte meg a „Jégember”.

Kimi Räikkönen Zürichben is megismételte korábbi állítását, vagyis élete nagy álma vált valóra azzal, hogy a Ferrarihoz szerződhetett.

„Minden pilóta abban reménykedik, hogy előbb vagy utóbb ilyen nagycsapathoz kerül. Ha nem igazoltam volna a Ferrarihoz, akkor is lettek volna más remek lehetőségeim” – mondta Räikkönen, vagyis úgy tűnik, nem voltak alaptalanok azok a hírek, amely egy esetleges Renault-megállapodásról szóltak.

Kimi Räikkönen a téli szünet nagy részét Finnországban tölti, s folyamatosan karbantartja magát, hogy ne érje felkészületlenül, ha idén mégis lehetőséget kap egy ferraris tesztelésre.

A finn pilóta kitért arra is, hogy szép emlékekkel távozik a McLarentől, de a számtalan technikai hiba is közrejátszott a csapatcserében.

„Persze értek csalódások, de mindent összevetve, jól éreztem magam a csapatnál” – jegyezte meg Räikkönen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik