Massa szerint elképzelhető, Hamilton lesz a nagy ellenfele, nem Alonso

Vágólapra másolva!
2007.05.16. 10:58
AAz 58. Formula-1-es világbajnokság legutóbbi két futamán győztes Felipe Massa szerint Lewis Hamilton lehet a legfőbb ellenfele a következő versenyeken, hiszen remekül kezeli a rá nehezedő nyomást. A Ferrari brazil versenyzője szerint a brit újonc képességeiről mindent elárul, hogy vezeti az idei pontversenyt.
Felipe Massa Barcelonában is biztosan nyert
Felipe Massa Barcelonában is biztosan nyert
Felipe Massa Barcelonában is biztosan nyert
Felipe Massa Barcelonában is biztosan nyert

„Nagyon erős és nem zavarja a rá nehezedő nyomás, erről meggyőződtem, amikor váltottunk néhány szót” – kezdte nyilatkozatát a dél-amerikai pilóta.

Massa idén már megtapasztalhatta, milyen keményen vezet a brit reménység: a Malajziai Nagydíj rajtja után éles csatába keveredtek, s ebből Hamlton jött ki győztesen. A legutóbbi két versenyen már a brazil pilóta volt a jobb, de mögötte mindkétszer a wokingiak tehetsége lett a második. Így a vasárnapi Spanyol Nagydíj után Hamilton három ponttal előzi meg Massát az összetett versenyben.

„Most még nem lehet megállapítani, hogy ki a jobb versenyző. Fernando vagy ő. De ha így folytatódik, akkor elképzelhető, hogy Lewis veszélyesebb lehet ránk nézve Fernandónál. Most úgy tűnik, hogy jobban érzi magát a McLaren autójában, mint Fernando. Szemmel kell tartanunk őt, mert nagy veszélyt jelenthet számunkra” – jegyezte meg Massa.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Az elmúlt futamok alapján egyértelműnek tűnik, a McLaren nem éri el a Ferrari versenytempóját, de a brazil klasszis tudja, egy pillanatra sem lazíthatnak.

„Rendkívül szokatlan, hogy három rajtelsőségem és két győzelmem ellenére csak a harmadik helyen állok a pontversenyben. Ez azt mutatja, jó úton járunk, de a földön kell járnunk, mert nagyon szoros lesz a világbajnoki verseny. Ha megnézzük a barcelonai időmérő edzés második szakaszát, akkor láthatjuk, melyik autó a leggyorsabb. De az is nyilvánvaló, előnyünk minimális” – szögezte le Felipe Massa.

A brazil versenyző azért rögvest hozzátette: ha mindent összevet, akkor egyértelmű, hogy a Ferrari csomagja jobb a McLarenénél.

„De nincs nagy előnyünk, így folytatnunk kell a kemény munkát.
A száguldó cirkusz mezőnye jövő héten Monte-Carlóba látogat, a szurkolók körében rendkívül népszerű Monacói Nagydíjjal folytatódik az 58. világbajnokság.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik