Michael Schumacher nem akar Jean Todt csapatfőnök utódja lenni

Vágólapra másolva!
2007.08.02. 16:02
Bizonyos beszélgetésekben benne vagyok, részt veszek az eligazításokon, belelátok a részletekbe, és elmondhatom a véleményemet – összegezte jelenlegi tevékenységét a Ferrari Formula–1-es csapatánál Michael Schumacher az Autosport című szaklapnak adott interjújában. A hétszeres világbajnok elmondta azt is, egyelőre nem még tudja pontosan, mit is csinál majd a jövőben Maranellóban, de nem akar Jean Todt csapatfőnök útódja lenni.
Michael Schumacher mostanában mindig ott van a versenyeken, és a ?hídon? is mindig akad hely számára
Imago
Michael Schumacher mostanában mindig ott van a versenyeken, és a ?hídon? is mindig akad hely számára
Michael Schumacher mostanában mindig ott van a versenyeken, és a ?hídon? is mindig akad hely számára
Imago
Michael Schumacher mostanában mindig ott van a versenyeken, és a ?hídon? is mindig akad hely számára

Michael Schumacher ritkán áll szóba mostanában az újságírókkal, s bár azonnal fotósok és operatőrök hada veszi körül, amint feltűnik a Formula–1-es paddockban, céltudatos, öles léptekkel tör át a tömegen, és nem vesz fel szemkontaktust senkivel, mert tudja, ha egy pillanatra is megáll, azonnal rávetik magukat az újságírók is.

Feltehetőleg ugyanezt tapasztalják majd a médiamunkások a Hungaroringen is.

Úgy tűnik tehát, mi sem változott, amióta a 38 éves zseni a tavalyi szezon végén befejezte a pályafutását. Ez azonban csak a látszat. Schumacher egészen másképpen érzi.

„Az a nyomás, amit én alkalmaztam saját magammal szemben, már a múlté” – mondta a sportág korszakos alakja, aki látszólag ugyanolyan kitűnő fizikai állapotban van, mint amikor versenyzett, és akár most is bepattanhatna az egyik tűzpiros autóba.

„Ami azt illeti, a korábbiakkal összehasonlítva a fitneszprogramból csak nagyon kevés dolog maradt meg – fogalmazott. – Csak azt csinálom, ami jólesik. És bár lehet, hogy nem látják, de azért egy pár kilót igenis fölszedtem.”

Schumacher azt is bevallotta, hogy nyugodtabb életre számított „nyugdíjasként”.

Gyere vissza, Schumi ? olvasható a lepedőn
Imago
Gyere vissza, Schumi ? olvasható a lepedőn

„Nem gondoltam volna, hogy a naptárban ilyen rövid idő alatt újra ennyire tele lesz. Sokkal kevésbé unatkozom, mint vártam, pedig elhihetik, én tényleg unatkozni akartam.”

„Egy csomó olyan dolog bukkant elő, amivel nem számoltam – folytatta. – Sokat találkozom a barátaimmal, sokat utazom, és alapvetően azt teszem, amit akarok. Így viszont gyorsan megtelik a naptár. Ugyanakkor ebben az a szép, hogy minden rajtam múlik, így szabadnak érzem magam.”

Az 1991-től 2006-ig 16 Formula–1-es szezont lehúzó német klasszis elárulta: még nem találta meg azt az új kihívást, amely igazán felvillanyozná.

„A Ferrarinál állandóan új lehetőségek merülnek fel, de nem tudom megmondani, melyik az igazán nekem való. (…) Én és a Ferrari még nem találtuk meg a közös nevezőt, de nincs is rajtunk semmilyen nyomás, hogy véglegesítsünk bármit.”

„El kell ismernem, a tudásom az idő előrehaladtával korlátozott. Ahhoz, hogy segítsek, folyamatosan frissítenem kellene. Sok olyan pilóta van, aki szeretné elmondani, mi miért van manapság a Formula—1-ben, de nincs könnyű dolguk. Egyszerűen már nincsenek olyan mélyen benne.”

„Ezt már én is észrevettem. Az ember lassan kezdi elveszíteni azt a képességét, hogy a részletekben is jól eligazodjon. Ehhez állandóan a pálya mellett kellene lenni, azonban őszintén megmondom, nekem ez nem célom.”

Schumacher cáfolta azokat az olasz sajtóértesüléseket, hogy Jean Todt nyugdíjba vonulása után ő venné át a csapatfőnök szerepét a Ferrarinál.

„Öt napot vagy még többet dolgozni egy irodában, távol az othontól, napi tizenkét órában… nem, ez soha nem volt és soha nem is lesz az, amit én akarok” – szögezte le.

VIDEÓ MICHAEL SCHUMACHER PÁLYAFUTÁSÁRÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik