Immár bizonyos: Fernando Alonso 2008-ban visszatér a Renault-hoz

Vágólapra másolva!
2007.12.10. 14:12
Címkék
Immár hivatalossá vált, hogy a kétszeres Formula–1-es világbajnok Fernando Alonso a Renault csapatánál folytatja a pályafutását. Ezt a 26 éves versenyző hivatalos internetes oldalán, a www.fernandoalonso.com-on jelentették be hétfőn. A Renault kevéssel ezt követően közölte: a brazil Nelsinho Piquet lesz Alonso új csapattársa.
Így ünnepelte Fernando Alonso 2006-ban a világbajnoki címét Brazíliában. Vajon mikor teheti meg ezt újra?
Így ünnepelte Fernando Alonso 2006-ban a világbajnoki címét Brazíliában. Vajon mikor teheti meg ezt újra?
Így ünnepelte Fernando Alonso 2006-ban a világbajnoki címét Brazíliában. Vajon mikor teheti meg ezt újra?
Így ünnepelte Fernando Alonso 2006-ban a világbajnoki címét Brazíliában. Vajon mikor teheti meg ezt újra?

Fernando Alonso többhetes huzavona után végül hajlandó volt aláírni a szerződését a Renault-hoz, ahhoz az istállóhoz, amellyel pályafutása eddigi legnagyobb sikereit érte el.

A hírügynökségi jelentések előbb egy évre szóló megállapodásról szóltak, az istálló szóvivője azonban később azt mondta: a pilóta két évre kötelezte el magát.

A pilóta hivatalos internetes oldalán, a www.fernandoalonso.com-on hétfőn jelent meg a megerősítés a következő szöveggel: „Alonso, de vuelta a los orígenes – Nuevo piloto de ING Renault F1 para el 2008” (Alonso visszatér a kezdetekhez – az ING Renault F1 új pilótája 2008-ra).

Az asztúriai pilóta 2005-ben és 2006-ban a francia istálló színeiben nyerte vb-aranyérmeit, és most visszatér korábbi sikerei színhelyére.

A Renault csapat hivatalos internetes oldala szinte ezzel egy időben jelentette be, hogy a másik versenypilóta a háromszoros világbajnok Nelson Piquet fia, a brazil Nelsinho Piquet lesz. Nelsinho eddig tesztpilótaként dolgozhatott a francia csapatnál, de most megkapta a nagy lehetőséget.

A www.ing-renaultf1.com-on már interjút is közöltek Alonsóval, aki elmondta: nagyon boldog, hogy visszatért.

„Őszintén szólva november első három hetében szabadságon voltam, amire nagyon nagy szükségem volt” – kezdte a McLarennel a múlt hónap elején szakító pilóta.

„Ez idő alatt megszakítottam minden kapcsolatot a Formula–1-gyel. Ezt követően nem tartott tovább egy hétnél, hogy eldöntsem, visszatérek a csapathoz, hiszen én és a hozzám közel állók világosan tudtuk, mit akarunk.”

Arra kérdésre, hogy a szerződése záradékában hány feltételt támasztott, Alonso nem adott adekvát választ:

„Opciók… Nos, az igazat megvallva tudjuk, hogy ez nem könnyű. Egyike vagyok annak a huszonkét szerencsés pilótának, akik Formula–1-es autót vezethetnek, és még inkább szerencsés az én helyzetem, hiszen elhagytam egy nagy csapatot, miközben egy csomó versenyzőnek soha nem adatik meg, hogy ilyen kocsiban üljön.”

„A döntés nem volt könnyű – folytatta –, és szeretném megköszönni a bizalmat minden más csapatnak, amely érdeklődött utánam. Amint korábban is mondta, azért választottam a Renault-t, mert a Formula–1 iránti elkötelezettséget és a pályán elért eredményeket tartottam elsősorban szem előtt.”

Alonso a várakozásairól azt mondta: talán a Renault is a legjobb csapatok között lehet 2008-ban.

Korábban számos hír jelent meg arról, hogy Alonso szerződésében záradékként szerepel: ha nem lesz versenyképes az autója 2008-ban, az idény végén szabadon távozhat.

A Renault 2008-as, R28-as típusjelű versenyautója a január 22-24-i, valenciai teszten mutatkozik be, a hivatalos bemutatót pedig Párizsban tartják meg január 31-én.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik