Újabb értesülések szerint Alonso most már tényleg a Renault-é

Vágólapra másolva!
2007.12.10. 12:03
Az El Mundo című spanyol napilap szerint Fernando Alonso már aláírta szerződését a Renault-val. A kétszeres világbajnok állítólag 35 millió eurót kap a következő szezonra, ezzel ő lesz a legtöbbet kereső pilóta a Formula-1-ben. Egy másik spanyolországi sportnapilap, az AS pénteken állította, hogy a hispán klasszis megegyezett Flavio Briatore csapatfőnökkel, azonban ezt azóta sem jelentették be. A legújabb riportok szerint a bejelentés most már valóban küszöbön áll.
Fernando Alonso 35 millió eurót kereshet
Imago
Fernando Alonso 35 millió eurót kereshet
Fernando Alonso 35 millió eurót kereshet
Imago
Fernando Alonso 35 millió eurót kereshet

Nem volt túl hosszú Fernando Alonso és a McLaren kapcsolata, a kétszeres világbajnokként érkező spanyol pilóta zűrös szezont tudhat maga mögött.

Az oviedói kiválóság nem tudta új csapata színeiben megvédeni világbajnoki címét, sőt, állandó harcban állt csapata vezetőivel, valamint Lewis Hamiltonnal, az istálló másik pilótájával.

Ilyen előzmények után nem sokan csodálkoztak, hogy a felek abban állapodtak meg: elválnak útjaik.

Alonsót a McLarentől történt távozása óta több csapattal összehozták, többek között, egykori munkaadójával a Renault-val is. A francia tulajdonban lévő istálló korábban elismerte, hogy tárgyalnak Alonsóval, sőt, az AS már a hétvégén azt írta, hogy megkötötték a szerződést.

Hasonlóan ír az El Mundo című spanyol lap is, amely úgy tudja, hogy Alonso 35 millió eurót kap a következő szezonra, ezzel ő lesz a legjobban kereső pilóta a Formula-1-ben, pedig korábban csak 15 millióról volt szó. Arról azonban nem ír a lap, hogy az asztúriai versenyző mennyi időre kötelezte el magát.

Az El Mundo információját e sorok megjelenéséig nem kísérte bejelentés, és a nemzetközi sajtó kizárólag a katalán lap értesüléseire hivatkozva másodközli a hírt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik