Módosítják Robert Kubica tavalyi montreali balesetének helyszínét

Vágólapra másolva!
2008.06.05. 13:00
Címkék
A hétvégén rendezik a 30. Kanadai Nagydíjat, amely az idei F1–es versenynaptárban a hetedik helyet foglalja el. A tavalyi versenyt ugyan Lewis Hamilton nyerte, mégsem erről maradt emlékezetes, hanem a 27. körben történtekről. A kanadai verseny szervezői idén megváltoztatják az aszfaltcsík melletti tereptárgyak helyzetét a hasonló balesetek elkerülése végett.
Fotó: Action Images (archív)
Fotó: Action Images (archív)

A száguldó cirkusz elmúlt szezonjának egyik emlékezetes pillanata volt a lengyel Robert Kubica horrorisztikus, ám szerencsés kimenetelű balesete, amikor 230 kilométeres sebességgel ütközött Jarno Trullival, leszakadt az első légterelője és a pálya melletti betonfalnak csapódott.

Hosszú percekig tartott mire a lengyel pilótát kiszedték a darabokra tört BMW-ből, és az első hírek szerint eltört a lába, később azonban kiderült, a rémes balesetet megúszta egy agyrázkódással.

A kanadai verseny szervezői az idény futam előtt bejelentették, hogy a hasonló balesetek elkerülése céljából Kubica esésének helyszínét átalakítják. A pálya vonalvezetése nem változik, ellenben a pálya melletti betonfal igen.

Hosszas mérlegelés után úgy döntöttek, hogy valamelyest közelebb hozzák a falat az aszfalthoz, így csökkentve azon a ponton az esetleges becsapódásai szöget. További változást jelent, hogy a törmelék szétszóródását meggátolandó plusz kerítéseket szerelnek fel a pálya körül.

Egy dolog azonban biztos, Robert Kubicát már egyáltalán nem foglalkoztatják a tavaly történtek, és nem fog a verseny alatt eszébe jutni az egy évvel ezelőtti balesete: „Minden futamon a legjobbat akarom nyújtani, a tavalyi verseny és az esés már nem érdekel, nem foglalkozom vele.”

A Kanadai Nagydíjat az előttünk álló hétvégén rendezik a montreali Gilles Villeneuve Circuitön, a futamot magyar idő szerint vasárnap este 19.00-kor rendezik.

KUBICA BALESETE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik