Fernando Alonso: Nem lepődtem meg Lewis Hamilton sok hibáján

Vágólapra másolva!
2008.06.19. 09:36
Fernando Alonso olyat tett, amit már rég nem, újra kritizálta korábbi csapattársát, Lewis Hamiltont. A spanyol pilóta szerint nem meglepő, hogy a brit versenyző idén sokat hibázik, inkább az volt furcsa, hogy tavaly nagyon jó teljesítményt tudott nyújtani, amihez – Alonso szerint – szerencse kellett.
Alonso szerint Hamiltonnak tavaly szerencséje volt
Fotó: Reuters
Alonso szerint Hamiltonnak tavaly szerencséje volt
Alonso szerint Hamiltonnak tavaly szerencséje volt
Fotó: Reuters
Alonso szerint Hamiltonnak tavaly szerencséje volt

Fernando Alonso legutóbbi nyilatkozata során kicsit „nosztalgiázott”, ismét a volt mclarenes csapattársat, Lewis Hamilton kritizálta, mint ahogy a megelőző idényben.

A spanyol világbajnok szerint a brit versenyző hibái nem meglepőek, mivel tavaly gyakran csak a szerencsének köszönhette, hogy a dobogóra állhatott.

„Nem lepődtem meg Hamilton hibáin az utóbbi versenyeken. Ami igazán furcsa volt, az a tavalyi évben nyújtott teljesítménye, amikor kilenc alkalommal ért el dobogós helyezést” – mondta Alonso.

„Úgy gondolom, hogy kezdőként ilyen eredményt csak szerencsével érhet el egy pilóta, nem pedig vezetési technikával. Ez az év viszont már normális” – tette hozzá kritikusan.

A spanyol versenyző nem csak Hamilton legutóbbi „bakijára” utalt, amikor a brit pilóta belehajtott a piros lámpánál álló Kimi Räikkönenbe, hanem még legalább három hatalmas hibáról beszélt.

A Renault mérnökei kevesebbet foglalkoznak a rivális versenyzőkkel, annál többet viszont az autó fejlesztésével. Bob Bell technikai igazgató magasra törő tervekről beszélt a Francia Nagydíj előtt.

„Az autó a legtöbb pályán kiemelkedik a középmezőnyből, így minden versenyen a pontszerzést kell megcéloznunk. A kocsi szinten tartásánál többre törekszünk, agresszív fejlesztéseket tervezünk, hogy még közelebb kerüljünk az élbolyhoz” – mondta a vezető.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik