Alonso szerint az FIA döntése csak a szurkolók összezavarására jó

Vágólapra másolva!
2009.03.19. 13:18
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso kritikusan nyilatkozott a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) keddi döntéseiről, melyek – véleménye szerint – összezavarhatják a sportág szurkolóit.
Fernando Alonso aggódik az F1 jövője miatt
Fotó: Action Images
Fernando Alonso aggódik az F1 jövője miatt
Fernando Alonso aggódik az F1 jövője miatt
Fotó: Action Images
Fernando Alonso aggódik az F1 jövője miatt

Mint ismeretes, az FIA kedden több szabályváltozást is hozott, köztük, hogy a jövőben az a pilóta szerzi meg a világbajnoki címet, aki az utolsó versenyt követően a legtöbbi egyéni győzelmet számlálja, és nem az, aki a pontszámításos rendszerben a legtöbb egységet gyűjti, valamint az önkéntes költségvetési sapka 2010-es bevezetéséről.

A korábbi kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint a 2010-es szezonra szóló változtatások nem a sportág érdekét szolgálják, és aggodalmat fejezte ki a Formula–1 jövője iránt. A spanyol pilóta bízik abban, hogy a változtatásokat még a közeljövőben átgondolják.

„Nem értem, mi indokolta a szabályok megváltoztatását. Véleményem szerint ez a döntés csak arra volt jó, hogy megzavarja a szurkolókat” – olvasható a pilóta honlapján.

„A Formula–1 a csapatoknak, a szponzoroknak, a versenyzőknek és mindenekelőtt a szurkolóknak köszönhetően létezik több mint 50 éve. Ennek ellenére az említettek egyikének sincs lehetősége kifejteni nézeteit az FIA előtt” – igyekezett megvilágítani a nemzetközi szövetség diktatórikus oldalát a Renault pilótája.

„Aggódom, és nem elsősorban a döntés szezont érintő hatásai miatt, hanem azért, amit ez az elkövetkező évek versenyein okozhat. Még reménykedem abban, hogy az új feltételeket záros határidőn belül újratárgyalják” – nyilatkozta Alonso.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik