Schumacher szerint az F1-nek szüksége van a gyári csapatokra

Vágólapra másolva!
2009.06.10. 11:02
Címkék
Michael Schumacher eddig csöndben volt a jövő évi szabályokkal kapcsolatban kialakult vitában, ám most elmondta véleményét a Formula–1-es csapatok érdekvédelmi szervezete (FOTA) és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) közötti véleménykülönbségről. A sportág legeredményesebbje nem is vacakolt sokat: szerinte a gyári csapatokat nem lehet rákényszeríteni a drasztikus költségcsökkentésre.
Schumachernek nem tetszik a vita a FIA és a FOTA között
Fotó: Action Images (archív)
Schumachernek nem tetszik a vita a FIA és a FOTA között
Schumachernek nem tetszik a vita a FIA és a FOTA között
Fotó: Action Images (archív)
Schumachernek nem tetszik a vita a FIA és a FOTA között

A Ferrarival öt világbajnoki címet szerző német nem tudja elképzelni a Formula–1-et gyári csapatok nélkül, és úgy gondolja, hogy megoldást kell találni erre a kérdésre.

Az olasz istálló hivatalos honlapján kiadott videointerjú szerint Schumacher elmondja: szerinte létfontosságúak a gyári csapatok az F1 számára.

„A jelenlegi helyzet nem éppen leányálom egyik fél számára sem, de főként a sport károsodik, amelyet szeretek és amelyben eltöltöttem szinte a teljes életem. Rossz nézni, mi folyik a Formula–1-ben” – kezdte Schumacher.

„A Ferrari név fogalom, főleg az F1-ben. A sportág tette azzá, miközben e név naggyá tette a sportágat is” – magyarázta a német legenda, aki szerint a száguldó cirkusz nem létezhet gyári csapatok nélkül.

„Nem tudom elképzelni a Ferrari és a többi, évek óta szereplő gyári csapat nélkül a Formula–1-et. Megoldást kell találni, és hiszem, hogy van kiút. Olyan megoldás kell, amely megfelel azoknak a gyári csapatoknak, amelyek felépítették az F1-et, és arra rangos helyre juttatták, ahol most tart” – jelentette ki a 40 éves Schumacher.

„Nem várható, hogy ezek a rangos gyártók bármily drasztikus változást elfogadjanak. Igen, lehet cél a költségtérítés, de csak lépésről lépésre. A világ menetét nem lehet egy nap alatt megfordítani” – fogalmazott minden Ferrari-rajongó Michaelje.

Az FIA és a FOTA egy ideje már próbál egyezségre jutni a jövő évi szabályokkal kapcsolatban, ám sehogy sem tudnak dűlőre jutni. Talán a sportág történetének legeredményesebb versenyzőjének szavai közelebb segítik a feleket a megállapodáshoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik