Lewis Hamilton: Azt teszem, amit a McLaren mond nekem!

Vágólapra másolva!
2009.06.14. 19:18
Címkék
A regnáló Formula–1-es világbajnok Lewis Hamilton gyakorlatilag esélytelen arra, hogy az idén megvédje címét – elsősorban azért, mert az idény eddigi hét versenyéből hatot megnyert Jenson Button, aki 61 pontjával vezeti a pontversenyt, miközben Hamilton csak 9 egységet tud felmutatni. Mindemellett ismert, hogy a McLaren is azon csapatok közé tartozik, amelyek jelezték az FIA-nek, hogy csak bizonyos feltételek mellett hajlandó részt venni a jövő évi versenysorozatban. Hamilton pedig úgy nyilatkozott, nem vehető biztosra jövő évi szereplése.
Hamilton kiszállhat a Formula–1-ből...
Fotó: Action Images (archív)
Hamilton kiszállhat a Formula–1-ből...
Hamilton kiszállhat a Formula–1-ből...
Fotó: Action Images (archív)
Hamilton kiszállhat a Formula–1-ből...

A McLaren az idén csak szenved, és a világbajnok máris elvesztette minden esélyét arra, hogy megvédje címét, sőt a futamgyőzelem is óriási meglepetés lenne tőle.

A jövő évben bevezetni tervezett költségvetési limit nem tetszik a McLarennek – sem –, és ezért csak feltételekkel adta le a csapat a nevezését a 2010-es idényre: hét további istállóval együtt azt szeretné elérni, hogy a tervezett költségvetési sapkát csak 2011-ben vezessék be, és jövőre még az idei szabályok maradjanak érvényben.

Ha a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) nem tesz eleget a McLaren ezen kérésének, könnyen meglehet, hogy a McLaren úgy dönt, nem indul a jövő évi sorozatban. Ez pedig adott esetben azt is jelentheti, hogy Lewis Hamilton sem szerepel jövőre a száguldó cirkuszban.

„Nekem a McLarennel van szerződésem, nem pedig a Formula–1-es versenysorozattal vagy éppen az FIA-vel. Így aztán, ha a McLaren jövőre nem indul az F1-ben, akkor én sem. Azt teszem, amit a McLaren mond nekem! – fogalmazott a sportág első színes bőrű világbajnoka.

„A vita a nemzetközi szövetség és a csapatok között folyik, nekem ahhoz nem sok közöm van. Az én feladatom a vitázás helyett sokkal egyszerűbb: beülök az autóba és vezetek” – mondta Hamilton.

A világbajnoki címvédő nem először hozta szóba, hogy kiszáll a sportágból, ám korábbi fenyegetéseit nem váltotta be. Legutóbb az angol sajtó az idénynyitó Ausztrál Nagydíj kapcsán cikkezett a világbajnok távozásáról, amikor a McLaren szándékosan félrevezette a versenybizottságot, amiért aztán utóbb kizárták a versenyzőt és a csapatot is az év első futamáról.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik