Az Olasz Nagydíjon mutathatja be a Ferrari új pilótáját: Fernando Alonsót

Vágólapra másolva!
2009.06.30. 21:58
A madridi AS sportnapilap értesülései szerint Fernando Alonso, a spanyolok kétszeres Formula–1-es világbajnoka a Ferrari pilótájaként folytatja pályafutását. A hír nem újdonság, a spanyol versenyzőt többször is hírbe hozták a maranellói istállóval, de a lap ezúttal azt is tudni véli, hogy Scuderia a szeptemberi Olasz Nagydíjon mutatja be új versenyzőjét.
Lehet, hogy Alonso jövőre már a Ferrari mérnökeivel konzultál
Fotó: Action Images (archív)
Lehet, hogy Alonso jövőre már a Ferrari mérnökeivel konzultál
Lehet, hogy Alonso jövőre már a Ferrari mérnökeivel konzultál
Fotó: Action Images (archív)
Lehet, hogy Alonso jövőre már a Ferrari mérnökeivel konzultál

Ha hinni lehet a madridi AS értesüléseinek, a 2010-es Formula–1-es szezonban már a Ferrari versenyzőjeként áll rajthoz a kétszeres világbajnok Fernando Alonso.

Nem ez az első eset, hogy a spanyol sajtó „összeházasítja egymással” Alonsót és Ferrarit – a madridi sportnapilap keddi beszámolója ugyanakkor annyival tovább megy, mint a váltásról szóló eddigi pletykák, hogy a bejelentés dátumát is tudni véli.

A lap információi szerint szeptember 11-én, az Olasz Nagydíj pénteki napján kerül sor Alonso bemutatására, de azt még nem lehet tudni, hogy a Scuderia elöljárói melyik pilótájuk helyére szerződtetnék a jelenleg a Renault-nál szereplő kétszeres világbajnokot.

Találgatni is nehéz, hiszen egyik Ferrari-versenyző sem nyújt túl meggyőző teljesítményt a 2009-es szezonban – igaz, ez nem csak rajtuk múlik, hiszen a maranellóiak gépe sem tekinthető túl versenyképesnek.

A két jelenlegi Ferrari-pilóta közül a brazil Felipe Massa szerzett több pontot, szám szerint 16-ot, amellyel a hatodik helyen áll a világbajnoki pontversenyben, míg csapattársa, a finn Kimi Räikkönen 10 egységet gyűjtve csak a tizedik.

A 2007-es finn világbajnok az utóbbi időben egyre többet kacérkodik a ralival, kedden például bejelentette, hogy rajthoz áll a „Murvás Nagydíjnak" becézett Finn ralin. A versenyt egyébként július és augusztus fordulóján rendezik meg, amikor hosszabb van a Formula–1-es versenynaptárban, de ki tudja, jó szemmel nézik-e a Ferrari vezetői Räikkönen „kicsapongásait”?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik