Kubica Schumacher elleni gokartozással készült a Hungaroringre

Vágólapra másolva!
2009.07.24. 12:50
Címkék
Robert Kubica a múlt héten gokartozással készült fel a Formula–1-es Magyar Nagydíjra. Saját gokartistállóját készítette fel a szeptemberi világbajnokságra, és megragadta az alkalmat, hogy elhívja néhány versenyzőtársát.
Kubica elismeri, idén nem az igazi a BMW
Fotó: Action Images
Kubica elismeri, idén nem az igazi a BMW
Kubica elismeri, idén nem az igazi a BMW
Fotó: Action Images
Kubica elismeri, idén nem az igazi a BMW
„Timo Glockkal már egy éve beszélünk arról, hogy össze kellene jönni gokartozni, és most eljött az alkalom – mondta Kubica. – Kétnapos volt a rendezvény, Michael Schumacher is eljött, és több más remek pilóta is elfogadta a meghívást. Remek móka volt, nem hiányzott a versenyszellem sem. A leggyorsabb Michael volt, de nem sokkal maradt el tőle Vitantonio Liuzzi sem. Én sem voltam rossz, de régen gokartoztam utoljára, nem vagyok annyira benne, mint a többiek.”

A BMW pilótája a bajor autógyár csütörtök esti sajtóvacsoráján elmondta, nem mélyül el az Olaszországban működő gokartistállójának ügyeiben, ezért megbízott csapatvezetőt alkalmaz. Ideje pedig lenne rá, hiszen a teszttilalom miatt a pilótáknak csak a versenyhétvégén van kötelező elfoglaltságuk.

„Nem mindenki teheti meg, hogy elmenjen ralizni, mint például Kimi Räikkönen – minden csapatban más elvek uralkodnak. A tesztelés megtiltása miatt lenne rá idő, de nem tudok mit tenni.”

Az ember azt gondolná, hogy a BMW gyenge formája miatt az eddig két pontot szerző Kubica számára lassabban telik az idő, mint egy éve, amikor sokáig a vb-címért csatázott. Ám nem így van.

„Tavaly lassabban ment az idő: túl sokat agyaltam a vébécím miatt, a futamgyőzelem és a sok jó eredmény színesebbé tette az idényt, amely emiatt rendkívül hosszúnak tűnt. Most viszont semmi sem történik velünk; az autó nem valami jó, és csak úgy repülnek a hetek.”

A lengyel versenyző, aki három éve éppen a Magyar Nagydíjon mutatkozott be az F1-ben, szórakozott volt csütörtök este: az egyik lengyel újságírót nyakon öntötte ásványvízzel, a másik vacsoratányérjába pedig az emeletről beledobta a palack kupakját. Ha nem is a sikerek miatt, azért jól telik Kubica éve, nem kell nagyon sajnálni...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik