Badoer szerint a média is felelős a lecseréléséért

Vágólapra másolva!
2009.09.06. 18:09
Címkék
Luca Badoer az olasz Gazzetta Sportiva című lapnak elmondta: úgy érzi, szereplése negatív médiavisszhangjának nagy szerepe volt abban, hogy mindössze két verseny után Giancarlo Fisichella váltotta őt a Ferrari Formula–1-es csapatánál.
Badoer szerint a Formula–1-es kalandnak vége, de maradna a Ferrarinál (Fotó: Reuters)
Badoer szerint a Formula–1-es kalandnak vége, de maradna a Ferrarinál (Fotó: Reuters)

„Az újságírók nem biztos, hogy tisztában vannak azzal, mennyi kárt is tudnak okozni. A médiának nagy szerepe volt abban, hogy lecseréltek" – nyilatkozta a lapnak Badoer, aki többé valószínűleg nem versenyez a száguldó cirkuszban, így pont nélkül fogja zárni Formula-1-es pályafutását.

„Mindenesetre teljesült az álmom, és a gyerekeimnek elbüszkélkedhetek azzal, hogy két versenyen is indulhattam a Ferrarival. A maranellói vezetők hittek bennem, és csak azt sajnálom, hogy nem tartott tovább a türelem – biztos vagyok benne, hogy a harmadik versenyen jobban szerepeltem volna" – mondta.

„Nem volt megállapodás, hogy hány futamon indulok, így azt hittem, van időm ledolgozni a lemaradásomat. A mostani szabályok nagyon kedvezőtlenek a tartalékpilóták számára, hiszen nem tesztelhetnek. A Formula–1-es versenyzésnek számomra vége, de szándékom szerint maradnék a Ferrarinál – tette hozzá Luca Badoer, aki utódjáról, Giancarlo Fisichelláról is beszélt. – Örülök, hogy őt választották: gyors és jó pilóta, és neki is nagy álma volt a Ferrari vezetőülése. Ráadásul hosszú évek óta versenyez, tökéletesen ismeri a 2009-es autókat, ezért egyből hozhatja az eredményeket."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik