Valentino Rossit is hívta a Ferrari

Vágólapra másolva!
2009.09.04. 19:15
null
Valentino Rossi a Ferrari helyett a MotoGP-t választotta (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
Valentino Rossi nyilvánosságra hozta, hogy beszélt a Formula–1-es Ferrari istállóval arról, hogy ő vezesse Kimi Räikkönen mellett a másik versenygépet az Olasz Nagydíjon, ám a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának éllovasa végül elutasította a lehetőséget.

A nyolcszoros világbajnok pár évvel ezelőtt már felvetette a lehetőségét, hogy a száguldó cirkuszban folytatja pályafutását, akkor azonban végül a maradt a motoroknál. Most ismét felvetődött a neve a maranellói istállónál, ahol Felipe Massát helyettesíthette volna.

Rossi a tesztelési lehetőségek hiánya, a világbajnoki címért folytatott csata miatt, és amiatt, hogy a nyaka sem bírná a verseny végéig, végül úgy döntött, hogy ezúttal sem ül versenyen a tűzpiros autóba.

„Beszéltem Domenicalival, de volt két nagy problémánk. Az első a nyakam. Nem tudom képes lennék-e teljesíteni a versenyt a nyakam állapota miatt. Bár Monza annyira nem veszi igénybe, de így is hatalmas erőket kell kiállnia" - nyilatkozta a MotoGP San Marinó-i Nagydíján résztvevő, és ott az első szabadedzést megnyerő Valentino Rossi.

„A második pedig az, hogy csatázunk a bajnoki címért, ráadásul a monzai nagydíj biztosan hatalmas stresszel járna, így jobb, ha maradok a MotoGP-ben" - tette hozzá a „Doktor".

„Egy Formula-1-es versenyen részt venni anélkül, hogy tesztelnénk az autót sokkal veszélyesebb, mint amennyire jó lenne. Az nem lehetséges, hogy odamész, és mindössze három nap alatt végrehajtod azt a munkát, amivel tökéletesen megismered az autót" - zárta mondandóját a MotoGP összetett pontversenyét vezető Rossi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik