A Toyota szerződést ajánlott Räikkönennek

Vágólapra másolva!
2009.10.20. 00:57
null
Kimi Räikkönen (háttérben) akár Timo Glock helyén is folytathatja 2010-ben (Fotó: Action Images)
Címkék
A Toyota ajánlatott tett a száguldó cirkusz 2007-es szezonjának világbajnokának, a finn Kimi Räikkönennek.

„Nem veszünk részt túl sok tárgyalásban” – kezdte nyilatkozatát John Howett, a Toyota elnöke a Formula–1-es csapat tárgyalásaival kapcsolatos kérdésre.

„Felajánlottuk azt, amit még megengedhetünk magunknak, és úgy érezzük, hogy ez egy komoly ajánlat a jelenlegi körülmények között” – folyatatt Howett.

Räikkönent, akit eddig leginkább korábbi csapatával, a McLarennel hoztak szóba, novemberben hagyja el a Ferrarit, ám a hírek szerint többet kér a Toyota által ajánlottnál.

Räikkönen korábban úgy nyilatkozott, hogy csak akkor marad a Formula–1-ben, ha olyan autóval versenyezhet, amellyel van esélye győzni, és bár a Toyota a 2002-es bemutatkozása óta még nem tudott versenyt nyerni, Howett szerint jól tudnának együttműködni és gyors autót kapna a finn versenyző.

„Őszintén hiszem, hogy jól tudnánk együtt működni Räikkönennel, és tudnánk számára biztosítani egy gyors autót. Jó kapcsolataink voltak a skandináv pilótákkal, élvezik az életet, jól dolgoznak, szóval egy csapatként fejlődhetnénk” – tette hozzá Howett.
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik