F1: a Ferrari exfőnöke mindenkit kiosztott Alonsón kívül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.12. 19:03
Mostanában boldog, boldogtalan elmondja a véleményét Kimi Räikkönen Ferrarihoz szerződéséről, de kevesen vannak, akik Fernando Alonsót tartják a megállapodás igazi nyertesének. Cesare Fiorio, a Ferrari korábbi csapatfőnöke közéjük tartozik, és legutóbbi interjújában a kétszeres világbajnok spanyolon kívül szinte mindenkit kiosztott.

„Nem rajongok az új igazolásért. Räikkönen nagyon tehetséges, de az életviteleés a technikai hozzáállása nem tetszik, Nem szerződtettem volna – mondta az 1990-ben Nigel Mansell mellé Alain Prostot szerződtető (egy évig működött a páros, viharos lett a szakítás) Fiorio a La Gazzetta dello Sportnak. – Szerintem ez gyáva döntés volt, én a vezetők helyében egy fiatal tehetséget hoztam volna, nem olyat, aki már a karrierje alkonyánál jár, és nem úgy él, mint egy atléta. Ennyi idősen csupán tehetséggel nem lehet vébét nyerni. Testi erő, technikai tudás és erős motiváció kell ahhoz, hogy diadalmaskodj, de én úgy látom, ő mindig a lehető legkorábban elhagyja a pályát az edzések után. Azt nem tudom, milyen technikai előnyökkel jár a szerződtetése."

Fiorio szerint ezzel a szerződéssel Alonso járt igazán jól.

„Alonso számára nem jelent problémát Räikkönen érkezése. Szerintem örül is neki, hiszen sokkal többre fogják tartani, amikor elveri a finnt – folytatta Fiorio. – Így is a Ferrarié lesz a legerősebb versenyzőpáros 2014-ben. A Mercedes közel van, de Nico Rosberg nagyon kiszámíthatatlan. Néha kivételesen jó, máskor teljesen eltűnik. Kimi a versenyeken szenzációs, de az időmérőkön nem egy ász."

És ha már Räikkönent és Rosberget kritizálta, Felipe Massa mellet sem ment el néhány „szép” szó nélkül.

„Annyiból mindenképpen jobb a két világbajnok egy csapatban, hogy tudod, minden futamon mindkét autód esélyes a győzelemre. Inkább férjen bele évente három, vagy akár tíz problémás verseny, minthogy teljesen használhatatlan legyen a második versenyződ. Massa az utóbbi négy évben nagyon visszaesett. Az egyetlen erőssége az egykörös tempó, de a versenyeken rémes, nincs ritmusa, gyakran elszürkül" – mondta a RAI tévétársaság 74 éves szakértője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik