F1: Alonso és Vettel a Red Bull lámpájáról „vitatkozott”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.08. 16:00
Fernando Alonso lett a második az Olasz Nagydíjon, s az eredményhirdetésnél hatalmas ovációval fogadta a közönség. A kétszeres világbajnok szerint a második hely jó eredmény, és elmondta, hogy a következő szezonban győzni szeretne Monzában. A spanyol a sajtótájékoztatón félig-meddig viccelődő vitába keveredett Sebastian Vettellel a német lámpája miatt.

„A második hely jó eredmény, remek érzés felállni a dobogóra, ez a pódium a leglátványosabb az összes versenyé közül. Az Olasz Nagydíj volt az egyik legjobb hétvégénk, itt voltunk a legerősebbek. Remélhetőleg jövőre is visszatérhetünk ide egy győzelemmel. Ahhoz, hogy világbajnok legyek, arra van szükségem, hogy Sebastian nullázzon egy vagy több versenyen” – nyilatkozta Alonso, aki a díjátadó ceremóniát követően azonnal lefotózta magát és az olasz közönséget telefonjával.

A sajtótájékoztatón elmondta, amit a verseny alatt a mérnökének is megjegyzett, azaz hogy Vettel végig bekapcsolva hagyta a piros villogó lámpáját, amelyet csak esős versenyen szoktak használni az F1-ben. „Zavart a villogás, igazán kikapcsolhatta volna” – mondta Alonso, mire Vettel nevetett mellette, és megdörzsölte a spanyol fejét.

„Persze, Sebastian olyan keveset megy mások mögött, hogy fogalma sincs róla, mi zavarhat másokat” – mondta Alonso. Vettel egyből visszavágott: „Elhúztam előled, nem hiszem, hogy olyan messziről zavarhatott.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik