F1: Közel voltunk ahhoz, hogy megnyerjük a versenyt - Alonso

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.27. 16:37
Sokáig az élen állt Fernando Alonso a Magyar Nagydíjon, végül be kellett érnie a második helyezéssel. A spanyol ennek ellenére nem csalódott, állítása szerint ilyen őrült versenyeken van esélye a Ferrarinak arra, hogy a dobogóért harcolhasson. Lewis Hamilton a boxból rajtolva ért fel a dobogó legalsó fokára, ráadásul Nico Rosberget is megelőzte, mégsem tudott mindennek felhőtlenül örülni, mert a Mercedes sokat szenvedett a fékekkel a Hungaroringen.

„Nagyon boldog vagyok, kemény szezonunk van, ezért kellemes meglepetés a dobogós helyezés. Kockázatot vállaltunk annak érdekében, hogy megnyerjük a futamot, és közel voltunk ahhoz, hogy ez a húzás bejöjjön. Rendkívül elégedett vagyok a teljesítményemmel, és a csapat is nagyon büszke az eredményre. Ilyen őrült versenyekre van szükségünk ahhoz, hogy dobogóra állhassunk, ma pedig kihasználtuk a lehetőségeinket” – értékelt Alonso a leintést követően.

„Elég őrült hétvégénk volt, nagy köszönet jár a csapatnak, a boxkiállások sokat lendítettek a versenyemen. Az autó fantasztikus volt, de volt néhány gyenge pontunk, a fékek nagyon hidegek voltak a futam elején, emiatt ki is csúsztam, de onnan is vissza tudtam kapaszkodni” – mondta Hamilton a Magyar Nagydíj után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik