F1: Alonsót rekordfizetéssel marasztalja a Ferrari?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.06. 12:59
null
Fernando Alonso évi 35 millió euróért hosszabbíthat a Ferrarinál (Fotó: Hegedüs Gábor)
A Formula–1-es világbajnokságban szereplő Ferrari és spanyol pilótája, Fernando Alonso a sporttörténelem egyik legjövedelmezőbb egyezségét hozhatja tető alá – számolt be róla a német Bild internetes változata.


Miután a 33 éves versenyzőt többször is összeboronálták az idei szezon egyeduralkodójának számító Mercedesszel, a kétszeres világbajnok spanyol pilóta a jelek szerint mégis hosszabbíthat az olasz istállóval.

Ha pedig összejön az egyezség, a történelem legjobban fizetett pilótává válhat. Alonso szerződése jelenleg 2016-ig szól a Ferrarinál, de különböző források szerint 2019-ig kitolhatják a lejáratának időpontját, évi csekély 35 millió eurós fizetésért cserébe.

„Nem gondolok másra, csak a jelenre és a munkámra a Ferrarinál” – cáfolta a Mercedes-vonulatot Alonso, hozzátéve, hogy soha nem beszélt másik csapattal.

Összehasonlításul, a Bild összeállítása szerint Michael Schumacher 25 millió euró körüli éves összeget keresett pályája csúcsán a Ferrarinál, Alonso fizetését jelenleg 18 millió euróra teszik, ami nagyjából megduplázódhat az évek óta a csúcsra visszakerülésre hiába fáradozó olasz istállónál. Az új egyezséggel olyan klasszisok fizetési kategóriájába kerülhet, mint a teniszező Roger Federer (32 millió), vagy az egyaránt NBA-klasszis Kobe Bryant (36 millió) és LeBron James (32 millió).

Hogy a spanyol pilóta mennyit jelent a Ferrarinak, azt jól jellemzi, hogy a szintén korábban világbajnoki címet nyerő csapattársa, Kimi Räikkönen eddigi legjobb eredménye a mogyoródi 6. hely volt, és eddig csupán a 12. helyen áll a vb-pontversenyben, 27 pontot gyűjtve. Eközben a spanyol a két Mercedest maga mögött tartva a második lett a Magyar Nagydíjon, és 115 pontjával a 4. helyen áll az összetettben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik