F1: nincs lelépési záradék, de Alonso szabad - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2014.09.25. 18:46
A spanyol Marca szerint Fernando Alonso szerződésében nincs olyan kitétel, amely szerint a kétszeres világbajnokot bármi is megakadályozhatná abban, hogy elhagyja az istállót.

Olaszországban a nyáron azt írták, Alonso szerződésében szerepel egy lelépési záradék, amely azt rögzíti, hogy ha a Ferrari az idény végén nem végez a konstruktőr-világbajnokság első három helyezettje között, szabadon távozhat.

A lelépési záradékról szóló információt egy televíziós interjúban határozott nemmel cáfolta Marco Mattiacci, aki bővebben nem akart beszélni a spanyol szerződéséről.

A Marca szerint sincs ilyen pont a megállapodásban, amely egyetlen, Alonsót a Ferrarihoz láncoló részletet sem írt a szerződésbe. Azaz a spanyol bármikor távozhat a csapattól, ha kedve tartja, és nincs szükség kompenzációra. Ha viszont a Ferrari rúgná ki Alonsót, Kimi Räikkönen 2010-es szerződéséhez hasonlóan a spanyol hátralévő éveit is ki kellene fizetnie.

A spanyol lap (amelynek szavazásán az olvasók 84 százaléka távozásra buzdítja a pilótát) szerint a Ferrari Sebastian Vettel mellett Daniel Ricciardóra is szemet vetett, ami azért érdekes, mert az ausztrál maradását a Red Bull még nem jelentette be hivatalosan, csak annyit mondott Christian Horner még májusban, hogy nem tudja elképzelni másik csapatnál a versenyzőt, aki az idén csak „próbaidőn” van az istállónál.

Olaszországban viszont már Leo Turrini mellett a Gazzetta dello Sport is azt írja, hogy Lewis Hamilton az első számú kiszemelt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik