F1: A rajt szimbolizálta az egész idényt – sajtóvisszhang

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.09.28. 16:20
null
Rosberg nem tudja megállítani a harmadik világbajnoki címe felé közelítő Hamiltont (Fotó: Action Images)
A nemzetközi sajtó szerint a címvédő Lewis Hamilton Japán Nagydíjon aratott 41. futamgyőzelme után a zsebében érezheti harmadik világbajnoki címét. A McLaren pilótáinak jövője viszont még nyitott kérdés.

 

NÉMETORSZÁG
Bild:
Bosszúság a közvetítés körül. Vajon Bernie Ecclestone parancsára mutatták kevesebbet a Mercedeseket? Régen nyert valaki ilyen észrevétlenül az F1-ben. A gyanú szerint Ecclestone-t
bosszantja, hogy a Mercedes nem akarja jövőre motorokkal ellátni a Red Bullt.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: A Mercedes fellélegzett, nincs veszélyben a dominanciája. A múlt heti, szingapúri súlyos vereség után Hamilton megnyerte a Japán Nagydíjat.

NAGY-BRITANNIA
Independent:
Szép győzelem, nagy lépés Hamiltonnak a harmadik vb-cím felé. Alonso és Button miatt sűrű ködbe borult a McLaren jövője.
Daily Mail: A rajt szimbolizálta az egész idényt. Hamilton az első két kanyarban könnyedén felfalta Rosberget, esélyt sem hagy csapattárásának.
The Sun: A félelem nélkül vezető Hamilton utolérte az örökranglistán gyerekkori hősét, Ayrton Sennát. Közben Buttonnak fáj, hogy az ő gyerekkori hőse, édesapja nincs itt vele, hogy segítsen dönteni a jövőjéről.

OLASZORSZÁG
La Stampa:
Hamilton akár a legendás Senna. Zsebben a világbajnoki cím.
Il Messaggero: Egyedül az élen. Hamilton uralkodott Szuzukában, Rosberget is felőrölte, a Ferrarinak a harmadik és negyedik hely jutott.
La Repubblica: Hamilton a világbajnokság ura. Hamilton utolérte Sennát, a Ferrari újra a valóság talaján.

SPANYOLORSZÁG
La Vanguardia:
A forgatókönyvben ezúttal nem volt meglepetés: Hamilton végig magabiztos volt.
El País: Sétagalopp az idei nyolcadik trófeához. Hamilton már Sennával egy szinten.
Mundo Deportivo: Lewis helyreállította a világ rendjét.
Sport: Hamilton nagy lépést tett harmadik vb-címe felé.

FRANCIAORSZÁG
Le Parisien:
Hamilton már 41-nél tart. Az első sorból rajtolva a brit pilóta ismét hibátlanul vezetett, és az idei 14 versenyből már a nyolcadikat nyerte meg.
Le Figaro: Szingapúr csak egy kis botlás volt a Mercedes részéről. Az ezüstnyilak kipihenték magukat Szuzukára, Hamiltonnak nem volt ellenfele.

SVÁJC
Blick:
Vettel nyakon öntötte a dobogón Hamiltont pezsgővel. Jelképes mozzanat volt: Lewis világbajnok lesz, a Ferrarinak pedig várnia kell.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik