Hamilton gyerekkora óta depresszióval küzd

Vágólapra másolva!
2024.09.30. 15:46
Hamilton életét végigkísérik a mentális problémák (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton gyerekkorától kezdve küzd mentális problémákkal.

A Formula–1 legsikeresebb versenyzője, Lewis Hamilton a Sunday Times-nak adott interjújában nyíltan beszélt arról, hogy gyerekkora óta küzd lelki problémákkal. A hétszeres világbajnok 13 évesen tapasztalta meg először a depressziót, a húszas éveiben is nyomasztó időszakokon ment keresztül, és a mai napig küzd nehézségekkel.

„A húszas éveimben voltak igazán nehéz időszakaim. Az egész életem során voltak mentális problémáim. Depresszióval küzdöttem. Már nagyon korán, amikor tizenhárom éves lehettem. A versenyzés miatt rám nehezedő nyomástól, és azért, mert gondjaim voltak az iskolában. A bántalmazás miatt. Nem volt kivel beszélnem.”

„Abból tanulsz, amit a szüleid átadnak neked, látod a mintákat, hogyan reagálsz a dolgokra, és miként változtathatsz ezeken. Ami a múltban még bosszantott, az ma már nem hat meg. Sokkal kifinomultabb vagyok.”

A világjárvány meghatározó időszak volt az ő életében is: elkezdett meditálni a kora reggeli futások előtt. „Eleinte nehéz volt megnyugtatnom a lelkemet, de ez egy igazán jó módszer arra, hogy kapcsolatba lépjek önmagammal, a belső érzéseimmel, és hogy megértsem, mit tehetek.”

Hamilton korábban már fordult szakemberhez a problémáival. „Évekkel ezelőtt egy nővel beszéltem, de az nem igazán segített. Örülnék, ha találnék valakit mostanság.”

A pole pozíciók, a dobogós helyezések, valamint a győzelmek tekintetében is legeredményesebbnek számító versenyző a hatodik helyet foglalja el az egyéni vb-összetettben, amikor még hat verseny és három sprintfutam van hátra a 2024-es idényből. Hamilton a következő évnek már a Ferrari-színeiben vág neki. 
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik