Olasz Nagydíj: Leclerc-diadal, Ferrari-delírium – lapszemle

Vágólapra másolva!
2024.09.02. 14:26
F1 Grand Prix of Italy
Charles Leclerc öröme az Olasz Nagydíj után (Fotó: Getty Images)
A nemzetközi sajtó a győztes Charles Leclerc mellett főleg a vb-címért csatázó Lando Norris és a címvédő Max Verstappen teljesítményével foglalkozott a Forma–1-es Olasz Nagydíj után.

Anglia

Daily Mail: „Lando Norris faragott hátrányából Max Verstappennel szemben, de Charles Leclerc győzelme megakadályozta, hogy még közelebb kerüljön a holland címvédőhöz.”

The Guardian: „Norris nem volt abban a helyzetben, hogy maximálisan profitáljon Max Verstappen legrosszabb vb-hétvégéjéből, a holland ugyanis csak hatodik lett.”

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: „Charles Leclerc elsöprő győzelmet aratott a vörös versenyautóval, megelőzve Oscar Piastrit. A monacói pilóta és a maranellói csapat merészet húzott és nyert, s megverte a nagy rivális McLarent.”

La Repubblica: „Ferrari és Leclerc: dupla 10-es! Az olasz csapat stratégiai mesterművet mutatott be.”

Tuttosport: „Leclerc-diadal, Ferrari-delírium! A Vörösök őrült játszmája Monzában.”

Spanyolország

As: „Leclerc profitált a McLaren-harakiriből.”

Sport: „Leclerc nyert a Ferrarival és szabadjára engedte az őrületet Monzában. Lando nagy lehetőséget hagyott ki, hogy Verstappent még jobban felidegesítse.”

Franciaország

L'Equipe: „Verstappen végül csak nyolc pontot vesztett, mint éllovas. A Red Bull pilótája megtette Monzában, amit tudott.”

Le Parisien: „Ha Charles Leclercnek az idény elején választania kellett volna, hogy melyik két verseny akarja megnyerni, akkor biztosan Monacót és Monzát nevezi meg. A hazai futamot már behúzta, most pedig az Olasz Nagydíjon is diadalmaskodott, a sebesség templomában.”

Svájc

Blick: „McLaren-Ferrari párharc az Olasz Nagydíj végén. Az olaszok kockáztattak és ez kifizetődött.”

Ausztria

Kleine Zeitung: „Mamma Mia, Mamma Mia! Tifosik ezrei ünnepelték önfeledten a monacói pilótát Monzában. Norrisszal szemben vannak még kérdőjelek, de a brit versenyzőnek reális esélye van a világbajnoki címre.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik