Az örökre száműzött Briatore pert fontolgat

Vágólapra másolva!
2009.09.22. 12:26
Címkék
Pert fontolgat a Nemzetközi Automobil-szövetséggel (FIA) szemben a Formula–1-ből örökre száműzött Flavio Briatore, a Renault korábbi csapatfőnöke, akit hétfőn vétkesnek mondtak ki szándékos baleset kitervelésében.

 


"Bánatomat perben mondom el..." – gondolhatja Briatore (Fotó: Action Images)

 

Az 59 éves olasz sportvezető az eljárás során végig tagadta az ellene felhozott vádat, az ítélet miatt felháborodott, és most azt tervezi, hogy bírósághoz fordul. Amint azt kedden elmondta, szeretné bebizonyítani az ártatlanságát, és kártérítést kapni az FIA-tól.

"Rendkívül kétségbe vagyok esve a döntés miatt" – nyilatkozta Briatore a Gazzetta dello Sportnak.

Carlos Garcíát, a Spanyol Motorsportszövetség elnökét, egyben az FIA motorsport-világtanácsának tagját is sokkolta az eltiltás:

"Túlzónak tartom a büntetést, és szerintem elegendő megalapozott bizonyíték sem volt ellene" – mondta Garcia az as.com-nak.

A nemzetközi szövetség döntése értelmében Briatore a jövőben semmiféle szerepet nem vállalhat a Formula–1-ben, így a továbbiakban pilótáknak sem lehet menedzsere.    

Az ügy előzménye, hogy a tavalyi Szingapúri Nagydíjon Nelsinho Piquet szándékosan okozott balesetet a 13. körben, hogy a biztonsági autó a pályára jöjjön, így a gyanúsan korán tankoló Fernando Alonso előnyre tett szert a riválisokkal szemben, és végül a futamot is megnyerte.

A Renault-csapat két évre felfüggesztett eltiltást kapott, a volt főmérnököt, Pat Symondsot öt esztendőre kizárták az FIA-rendezvényekről, viszont Alonsót felmentették, és az istállótól még augusztus elején menesztett Piquet-t sem marasztalták el.

Sajtóértesülések szerint az FIA az ifjabb Piquet háromszoros Formula–1-es világbajnok édesapjától értesült először a történtekről, amelyeket aztán maga a versenyző is megerősített.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik