Massa várhatóan a hazai nagydíjon tér vissza

Vágólapra másolva!
2009.08.24. 19:48
Címkék
Luis Antonio Massa, a július 25-i Formula–1-es Magyar Nagydíj időmérőjén életveszélyes sérülést szenvedett Felipe Massa édesapja szerint fia várhatóan az októberi Brazil Nagydíjon fog visszatérni a versenypályára. A brazil pilóta közben elmondta, telefonon gratulált Rubens Barrichello valenciai futamgyőzelméhez.
Massa édesapja (jobbra) bízik fia brazíliai visszatérésében (Fotó: Action Images – archív)
Massa édesapja (jobbra) bízik fia brazíliai visszatérésében (Fotó: Action Images – archív)

 

Luis Antonio Massa az Onda Cero spanyol rádióállomásnak hétfőn elmondta, bízik fia gyors felépülésében és nagyon reménykedik, hogy Interlagosban már ott lehet a rajtrácson.

„Jól halad Felipe rehabilitációja, remélem mielőbb visszatér a pályára. Erre vágyik valamennyi honfitársam is. Ha minden jól alakul, úgy az októberi Brazil Nagydíjon, hazai közönség előtt ülhet újra autóba" - nyilatkozta Massa édesapja.

Mint beszámoltunk róla, Felipe Massa kezelését az Egyesült Államokban folytatja egy amerikai specialista, a nemzetközi tekintélynek is örvendő dr. Steve Olvey, aki Miamiban fogadja a Ferrari brazil pilótáját.

Luis Antonio Massa a Fernando Alonso esetleges átigazolásával kapcsolatos pletykákra reagálva kifejtette: a spanyol pilóta is kiváló versenyző, az egyik legnagyobb - a fia után. Ha jövőre csatlakozna a Ferrarihoz, akkor minden bizonnyal egészséges rivalizálás lenne kettejük között, ugyanakkor fia jól kijön Kimi Räikkönennel is.

A valenciai futam után megszólalt Felipe Massa is, aki elmondta, legutóbb a 2003-as Japán Nagydíjat nézte a tv-n keresztül, de nagyon drukkolt Rubens Barrichellónak, aki emlékezetes módon sérült honfitársának ajánlotta győzelmét.

„Nyomon követtem a köridőket is, és biztos vagyok benne, hogy a McLaren hibája nélkül is megnyerte volna a versenyt. Telefonon gratuláltam is neki a sikerhez, és megköszöntem, amiket nyilatkozott rólam az egész hétvége során. Nagyon sok érzés kavargott bennem, amikor megláttam a sisakján a rólam szóló feliratot" - mondta Massa.

A brazil pilótát vasárnap a valenciai Európa Nagydíjon az olasz Luca Badoer helyettesítette a Ferrarinál.

ECCLESTONE BEMUTATTA A JÖVŐ ÉVI VERSENYNAPTÁRAT
 

Bernie Ecclestone a hétvégi Valenciában rendezett futam közben találkozott az istállók vezetőivel és bemutatta nekik a jövő évi versenynaptár tervezetét. A legnagyobb változás, hogy visszatér a Kanadai Nagydíj, aminek révén immáron 18 futam szerepel a programban.

 

A találgatások ellenére jövőre is Valencia ad majd otthont az Európai Nagydíjnak, bár az időpontja még változhat, mert jelenlegi formájában egybeesik a spanyol szabadságolásokkal.

 

Ecclestone reményét fejezte ki, hogy a pénzügyi problémákkal küzdő Hockenheim meg tudja rendezni a Német Nagydíjat, míg Nagy-Britannia 2010-re ígérte, hogy dönt Donington és Silverstone versengésében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik