Beharangozó, NFL 2014 Week 10

2623622 26236222623622 2623622
Vágólapra másolva!
2014.11.09. 02:11
Bár a Bengals „csütörtököt mondott”, de maradt még számos érdekfeszítő összecsapás a tizedik hétvégére. Két ősi rivális, a Packers...

Bár a Bengals „csütörtököt mondott”, de maradt még számos érdekfeszítő összecsapás a tizedik hétvégére. Két ősi rivális, a Packers és a Bears száll csatába a Lambeau Fielden, hogy egy hét pihenő után eldöntsék, ki marad versenyben a Lions gárdájával, akik a vidáman lubickoló Delfineket fogadják hazai pályán. Az Aranyásók is letehetik a lapátot, amennyiben New Orleans városát vereséggel hagyják el és a Buffalo is bizonyíthatja, hogy nem hiába áll pozitív mérleggel… Nézzük tehát, miről szól a hétvége az Egyesült Államokban, álljon itt négy beharangozó, valamint a szokásos szubjektív tippek sora.Bár a Bengals „csütörtököt mondott”, de maradt még számos érdekfeszítő összecsapás a tizedik hétvégére. Két ősi rivális, a Packers és a Bears száll csatába a Lambeau Fielden, hogy egy hét pihenő után eldöntsék, ki marad versenyben a Lions gárdájával, akik a vidáman lubickoló Delfineket fogadják hazai pályán. Az Aranyásók is letehetik a lapátot, amennyiben New Orleans városát vereséggel hagyják el és a Buffalo is bizonyíthatja, hogy nem hiába áll pozitív mérleggel… Nézzük tehát, miről szól a hétvége az Egyesült Államokban, álljon itt négy beharangozó, valamint a szokásos szubjektív tippek sora.

(SNF) Green Bay Packers (5-3) – Chicago Bears (3-5)

Mindkét csapat vereséggel vonult a pihenőre, elérkezettnek látszik az idő, hogy köszörüljenek a csorbán. Számomra a Green Bay Packers leégése volt váratlanabb, mert bár Aaron Rodgers 418 yardot passzolt mégis simán állva hagyták őket Drew Brees-ék. Van tehát mit korrigálniuk, bár a támadófalban többen sérüléssel bajlódnak, a Saints ellen látszott a feszültség és a meg nem értés az egységen. Mike McCarthy vezetőedző szerződését meghosszabbították, így ő biztos abban, hogy megismétlik a chicagói sikerüket, ahonnan győzelemmel távoztak szeptember végén. Az utóbbi kilenc meccsen mindössze egy győzelmet gyűjtött a rivalizálásban a Jay Cutler irányította Chicago Bears. Az utolsó meccsükön méretes zakóba futottak bele Bostonban és Cutler immáron 12 turnovernél jár, ami elég elszomorító egy franchise QB esetében. Marc Trestman vezetőedző feje azonban nem csak ezért főhet mostanság, mivel a Macik rekordszámú pontot és yardot engednek aktuális ellenfelüknek. A tendencia megfordulását várják Lance Briggs és Jared Allen visszatéréstől, valamit a támadójáték javulását Matt Forté futásaitól, lévén a Sajtfejűek futás elleni védekezése utolsó elleni a ligában. Szép elgondolás, de hamvába holt…

Tipp: Packers, mert csodák márpedig nincsenek.

New Orleans Saints (4-4) – San Francisco 49ers (4-4)

Két 4-4-es franchise csatáját láthatjuk vasárnap este a Superdome-ban... Győzelem vagy vereség: édes mindegy, gondolhatnánk, pedig nagyon különböző a két 4-4. Ha nyer a Saints, az majdhogynem playoff, a 49ers-nek pedig talán búcsú a rájátszástól. Colin Kaepernick nyolcszor vizsgálta meg közelről a Levi’s Stadium gyepszőnyegét a St. Louis Rams ellen, de ez betudható a támadófal totális csődjének is és ezzel párhuzamosan támadásban is erőtlenné vált a San Francisco 49ers offense. Frank Gore és Vernon David minden várakozást alulmúl, utóbbi az első héten szerzett utoljára TD-t. Az utolsó nyolc egymás elleni összecsapáson hét alkalommal örülhetett a Drew Brees vezette „mindenszentek”, akik hazai meccseken amúgy is ritkán vallanak szégyent. A New Orleans Saints védelme is javuló teljesítményt mutat hétről-hétre, Sean Peyton fiai dominálnak a futás elleni védekezésben és a front7 is gyakran gyalulja földbe az ellenfél irányítóját. Jim Harbaugh nehéz és talán megoldhatatlan feladat előtt áll, mégis reményt nyújthat számára, hogy Mark Ingram futásai és Drew Brees passzjátéka ellenpontozhatók, főleg, hogy Aldon Smith az első mérkőzését játszhatja eltiltása után és Patrick Willis is újra rendelkezésére áll.

Tipp: 49ers, ez a tipp számomra is meglepő, de meggyőződésem, hogy nem vonul idő előtti pihenőre az Aranyásó-csapat.

Seattle Seahawks (5-3) – New York Giants (3-5)

A bajnok két mérkőzés hátrányból várja a félidei folytatást, ahol már kevés hibázási lehetősége lesz, ha címének megvédésére készül. Tudja ezt Pete Carroll vezetőedző is, azonban a támadóegység gyenge produkcióját, valamint a sérült játékosokat nem pótolhatja csak és kizárólag a Legion of Boom javuló játéka és mind gyakoribb labdaszerzése. A Seattle Seahawks jelen helyzetben az éles meccseket nem minden esetben tudja megnyerni, és igaz, hogy kis pontkülönbséggel, de már három vereséget is „bezsákoltak”. A New York Giants az utolsó három meccsét elbukta, a védelme romokban, egyszer földön (Eagles), egyszer levegőben (Colts) és egyszer mindenütt (Cowboys) úgy szétcincálták, mint majom a vekkerórát. A sorsolására sem lehet büszke Tom Coughlin csapata, a vasárnapi mérkőzés után a 49ers és a Cowboys következik a MetLife Stadiumban. A vasárnapi mérkőzést a Giants szinte összes cornerback-je (Prince Amukamara, Walter Thurmond III, Trumaine McBride) kénytelen sérülés miatt kihagyni, úgy ahogy a futó Rashad Jennings sem áll Eli Manning mögött a támadásoknál. Ennek okán, ha Russell Wilson végre valahára magára talál és Russell Okung valamit Max Unger is újra erősíti a támadófalat előtte, úgy könnyű álmot hozó győzelem vár a Seattle fanokra.

Tipp: Seahawks, mert a hír szent, a vélemény szabad.

Buffalo Bills (5-3) – Kansas City Chiefs (5-3)

E.J. Manuel leszereplése után a veterán Kyle Orton hozta meg a nyarat Buffalóba. Hétvégén éppen a negyedik győzelmére készül sorozatban, ehhez azonban lesz néhány keresetlen szava a Kansas City Chiefs-nek is. Mindkét gárda azonos mutatóval áll, mindketten AFC Wild Card-ra hajtanak, a Bills ráadásul pihenőhét után van. Doug Marrone vezetőedző nincs könnyű helyzetben, ugyanis a sérüléssel bajlódó Fred Jackson, C.J. Spiller és Sammy Watkins hiányában a Buffalo Bills támadójátéka halovány, csak a védelmük eleddig kiváló teljesítményében bízhatnának. A Chiefs támadójátéka és Jamaal Charles aktuális formája erősen korrelál egymással, lévén Alex Smith idei 11 TD passza egy sem wide receiver kezében landolt. Elit védelem ellen rengeteg múlik a támadófalon, nyilatkozta Andy Reid és való igaz, ha megtalálják az ellenszerét a Bills pass rush-nak, valamint futásblokkolásban hozzák az elvárhatót, úgy könnyen fölébe kerekedhetnek a futóhiányban szenvedő hazaiaknak. Tamba Haliék pedig próbára tehetik Orton „ütésállóságát”.

Tipp: Chiefs, mert megnyerik a futócsatát.

Pihenőhét: Houston Texans (4-5), Indianapolis Colts (6-3), Minnesota Vikings (4-5), New England Patriots (7-2), San Diego Chargers (5-4), Washington Redskins (3-6)

További mérkőzések és tippek:

(TNF) Cincinnati Bengals (5-3-1) – Cleveland Browns (6-3) 3-24

(London) Jacksonville Jaguars (1-8) – Dallas Cowboys (6-3) => Dallas Cowboys

Baltimore Ravens (5-4) – Tennessee Titans (2-6) => Baltimore Ravens

Detroit Lions (6-2) – Miami Dolphins (5-3) => Detroit Lions

New York Jets (1-8) – Pittsburgh Steelers (6-3) => Pittsburgh Steelers

Tampa Bay Buccaneers (1-7) – Atlanta Falcons (2-6) => Tampa Bay Buccaneers

Oakland Raiders (0-8) – Denver Broncos (6-2) => Denver Broncos

Arizona Cardinals (7-1) – St. Louis Rams (3-5) => Arizona Cardinals

(MNF) Philadelphia Eagles (6-2) – Carolina Panthers (3-5-1) => Philadelphia Eagles

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik