Euro 2012: Xabi Alonso figyelmeztet, nem szabad megzavarodniuk

Vágólapra másolva!
2012.06.26. 21:19
Szerdán a Portugália–Spanyolország elődöntővel folytatódik a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság. A Franciaország elleni negyeddöntőt (2–0) duplájával eldöntő Xabi Alonso szerint a legnagyobb kárt saját maguknak okozhatják, mégpedig azzal, hogyha megzavarodnak. Mint azon a lisszaboni estén, amikor 2010. november 17-én 4–0-s vereséget szenvedtek a portugáloktól.

„A legfontosabb tanulsága az volt számunkra annak a találkozónak, vagy az Argentína elleni Buenos Aires-i mérkőzésnek, hogy ez történik velünk, ha megzavarodunk, és nem a saját játékunkat játsszuk”– emlékezett Xabi Alonso

Két hónappal korábban a vb-címet Dél-Afrikában megszerző spanyolok az argentinok vendégeként szaladtak bele egy felettébb kellemetlen 4–1-es vereségbe.

„Mi egységes csapat vagyunk, egy nagy generáció kiemelkedő játékosaival. Ezt már többször be tudtuk bizonyítani az elmúlt években, de tudunk szenvedni is, ha egy kevés hiányzik belőlünk. Portugáliának remek játékosai vannak, tudom, mert néhányukkal együtt játszom. Ami igazán sok kárt tud okozni nekünk az az, hogyha megzavarodunk. Nekünk erre kell nagyon vigyáznunk.”

Klubtársáról, az ellenfél kulcsemberéről, Cristiano Ronaldóról úgy nyilatkozott a spanyol középpályás, hogy a portugál aranylabdás pályafutása legjobb szezonját nyújtja.

„Ez a Cristiano Ronaldo a legjobb. Már Manchesterben is nagyszerű futballista volt, de az elmúlt idényben, illetve a mostani Eb-n sikerült még egy lépést előrelépnie.”

Ennek apropóján megemlítésre került, hogy mindez bizony rá is igaz, mármint a pályafutása legjobb idénye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik