Eb 2016: a nyilvános vetítések 99 százaléka ingyenes lesz itthon

Vágólapra másolva!
2016.02.16. 13:16
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleményt adott ki a nyilvános labdarúgó Eb-vetítésekről, amelyből kiderül, hogy 99 százaléka ingyenes lesz a vendéglátóhelyek számára.

Bár az UEFA már a kis befogadóképességű – akár 1-100 fős – nyilvános vetítésekre is határoz meg tarifát, ennek megfizetésétől az MTVA azokban a vendéglátóipari egységekben, ahol normál üzletmenetben is lehetőség van közös televíziózásra, eltekint; díjfizetési kötelezettséget csak a 300 fő fölötti befogadó-képességű üzletek esetében határoz meg. Az MTVA döntésének értelmében tehát a magyar vendéglátóhelyek 99 százaléka mentesül a díjfizetés alól.

Az MTVA és az UEFA között megkötött szerződés értelmében azonban az MTVA köteles a tudomására jutott jogosultság nélküli nyilvános vetítéseket jelenteni az UEFA felé. Ezek után – ha szankcióra kerülne sor – azt már nem is az MTVA, hanem az UEFA végzi. Ugyanígy nagyon komoly szabályok vonatkoznak a kivetítőt üzemeltetők esetében a szponzorokra is, mert köztudomású, hogy a legtöbb nyilvános hely meghirdeti a nyilvános meccsnézéseket. Vagyis az UEFA felhasználási feltételei díjfizetéstől függetlenül mindenkire egyformán vonatkoznak.

Az MTVA a sajtóban megjelent hírekkel szemben egyelőre csak egy előzetes igényfelmérő körlevelet, és egy adatlapot küldött szét a korábbi és a lehetséges partnereknek: ezek között szerepelnek a fővárosi és vidéki strandok, fürdők, fesztiválok, önkormányzatok, sportlétesítmények és nagyobb, teraszos, rendezvényre alkalmas vendéglátóhelyek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik