Eb 2016: Sok országban tanulhatnak az izlandiaktól – Moyes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.27. 07:35
Izlandon járt David Moyes skót edző, aki a helyi futballról, valamint az Európa-bajnokságról is beszélt. Franciaországban az izlandiak a magyar válogatottal szerepelnek egy csoportban.

„Izlandon tudatosan építették fel a futballt, egy hosszú folyamat eredménye, hogy a válogatott kijutott az Európa-bajnokságra – mondta Moyes, aki edzőkonferencián vett részt a szigetországban, ráadásul a családjával is ott ünnepelték meg édesapja 80. születésnapját. – Húsz éve jártam itt legutóbb, azóta új stadionok épültek, amelyekben már egészévben lehet futballozni, nem csak néhány hónapig egy évben. Nagyon sok országban tanulhatnak az izlandiaktól, akik a jövőt építik. Csodás, hogy ez a folyamat Eb-szereplést eredményezett.”

Az Everton, a Manchester United és a Real Sociedad korábbi vezetőedzője, aki 1978-ban az izlandi ÍBV-nél kezdte játékos-pályafutását, az Eb-ről is beszélt: elmondta, hogy Párizsban dolgozik majd a kontinensviadal alatt, s azt tervezi, hogy megnézi Izlandot, amely június 22-én Ausztriával játszik St. Denis-ben.

„Nekik szurkolok, Skócia ugyanis már a vébére készül” – mondta Moyes a visir.is-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik