A korábbi magyar kapitány úgy véli, egy osztrák az Eb legjobbja

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.28. 15:49
Germany - Greece
Lothar Matthäus szerint eddig Marcel Sabitzer az Eb legjobbja (Fotó: Getty Images)
A magyar labdarúgó-válogatottat 2003 és 2005 között irányító német ikon, Lothar Matthäus szerint az osztrák válogatott csapatkapitánya, Marcel Sabitzer a németországi labdarúgó Európa-bajnokság legjobbja.

A 150-szeres német válogatott Matthäus a sport.de oldalnak osztotta meg gondolatait az Eb-ről, s arról beszélt, hogy szerinte a legjobb teljesítményt a Dortmund osztrák válogatott középpályása, Marcel Sabitzer nyújtotta, akinek vezetésével nyugati szomszédaink Franciaországot és Hollandiát megelőzve nyerték meg kvartettjüket.

„A torna játékosa eddig Marcel Sabitzer. Láttam őt élőben Berlinben, amikor Ausztria három kettőre nyert Hollandia ellen. A gyorsasága, a könnyedsége, a finomsága... Ahogy a csapattársait használja, ahogy hátul dolgozik, ahogy előrefelé játszik. Keveset láttam ilyennek Dortmundban. Sabitzer kiemelkedik ebből a lenyűgöző osztrák csapatból. Franciaország és Hollandia előtt végeztek és nem voltak rosszabbak a franciák elleni egy nullás vereségnél sem. Ez a csapat azt csinálja, amit a hollandok és a franciák nem: gyorsítják a játékot és ez Ralf Rangnick stílusa. Az is feltűnő, hogy a kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkező, osztrák bajnokságban szereplő játékosok is meggyőzőek” – vélekedett Lothar Matthäus.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik