Harry Kane ígéri, a kieséses szakaszra csúcsformában lesz – de már ma is villanhatna

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.25. 10:51
Harry Kane eddig egy gólt szerzett az idei Eb-n, a 2021-es tornából kiindulva tényleg veszélyes lehet a folyatásban (Fotó: AFP)
Harry Kane, az angol válogatott csatára egyelőre nem játszik jól a labdarúgó Európa-bajnokságon, de nyugalomra inti a szurkolókat, s ígéri, a csoportkör után ismét hozza szokásos gólerős formáját.

Csak semmi pánik! Harry Kane, az angol válogatott csatárcsillaga nyugalomra inti a szurkolókat, szerinte a kieséses szakaszban nyújt majd csúcsteljesítményt. S hogy mire alapozza ezt? Az előző Európa-bajnokságon történtekre: három évvel ezelőtt a csoportkörben nem talált be, majd a kieséses szakaszban egy gólt szerzett a nyolcaddöntőben, kettőt a negyeddöntőben és egyet az elődöntőben. A németországi tornán a Bayern München 30 éves csatára az első, Szerbia elleni csoportmeccsen gyengén futballozott, a dánokkal szemben sem játszott kimagaslóan, de szerzett egy gólt, kedden pedig Szlovénia ellen lép pályára társaival.

„Minden rendben lesz, velem is és a csapattal is – mondta a The Guardiannek Harry Kane. A korábbi tornákon szerzett tapasztalatok kifejezetten hasznosak. Sokan vagyunk rutinos labdarúgók, a mi felelősségünk segíteni a fiatalabbaknak. A lényeg, hogy hol végez a csapat, senki sem emlékszik majd a Dánia elleni egy-egyes döntetlenre, ha megnyerjük az Európa-bajnokságot. Teljes mértékben hiszünk abban, hogy miénk lehet a trófea, ám nyilván nehéz lesz felérni a csúcsra. Nem szabad önmagunkat elragadtatva a fellegekben járni, ha nyerünk három-nullára, de nem szabad mélyre zuhanni sem, ha nem játszunk jól. A kieséses szakasz bonyolult, ha egy csapat rossz napot fog ki, kiesik.”

Harry Kane az idény végén hátsérüléssel bajlódott, nem kezdte százszázalékos erőállapotban az Eb-felkészülést, ám bevallása szerint már teljesen felépült, az erőnléte is rendben van. Ahogyan az angol csapaté is, Gareth Southgate szövetségi kapitány a napokban intenzívebb edzéseket tartott, hogy az együttes jobb állapotban várja a folytatást, így a Szlovénia elleni meccset is.

„Amikor három belső védővel kell szembenéznünk, érzünk egy kis zavart a játékunkban, így örülünk, hogy Szlovénia négy hátvéddel lép majd pályára. Maximálisan felkészültünk, nagyobb nyomást akarunk helyezni az ellenfelünkre, mint a korábbi meccseken, amelyeken mélyen helyezkedtünk el, nehéz volt előrébb jutni. Ezen mindenképpen változtatni akarunk.”

Gary Lineker, a korábbi 80-szoros angol válogatott csatár szerint aggasztó, hogy Harry Kane arról beszélt, a három belső védőt alkalmazó ellenféllel szemben zavart érez, a sorsolás ugyanis már régen megvolt, bőven lett volna lehetőség felkészülni a csapatokból.

Jó hír az angoloknak, hogy Luke Shaw hétfőn hosszú idő után teljes értékű edzésmunkát végzett, pályára léphet a Szlovénia elleni mérkőzésen, amelyen a magyar válogatott számára is fontos lenne az angolok sikere, hiszen ez esetben biztosan a nyolcaddöntőbe jut Marco Rossi együttese. Azaz nem lenne baj, ha Kane már kedden megcsillantana valamit a torna későbbi szakaszára ígért formájából.

Jan Mlakar: Időpazarlás a matekozás, nyerni akarunk!
 

A magyar válogatottnak sem mindegy, hogy Szlovénia szerez-e pontot Anglia ellen vagy sem. Az együttes két forduló után két ponttal áll a C-csoport harmadik helyén, s ha vereséget szenved Angliától, kevesebb pontja lesz, mint Magyarországnak. Mint ismert, a hat csoportharmadik közül a legjobb négy jut a kieséses szakaszba.

„Kár energiát pazarolni a matekozásra, minden a saját kezünkben van – mondta Jan Mlakar, a szlovén válogatott támadója a 24ur.com oldalnak. – Nem aggódunk, hiszen ha nyerünk, továbbjutunk. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, de győzni akarunk Anglia ellen. Kétségtelenül ez lesz pályafutásom egyik legnagyobb meccse. Az ellenfélnél ott lesz Jude Bellingham, aki a világ egyik legjobbja, az előző idényben mindenki róla és a Real Madridban nyújtott teljesítményéről beszélt. Megtisztelő ilyen labdarúgók ellen játszani. Lehet, hogy Angliának márkásabb futballistái vannak, mint nekünk, ám csapatként mi vagyunk a jobbak.”

Jó hír a szlovénoknak, hogy a napokban izomsérüléssel bajlódó Benjamin Sesko hétfőn teljes értékű edzésmunkát végzett, minden bizonnyal a kezdőcsapatban kap helyet az Anglia elleni mérkőzésen.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
D-CSOPORT
18.00: Hollandia–Ausztria, Berlin (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!  
18.00: Franciaország–Lengyelország, Dortmund (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
C-CSOPORT
21.00: Anglia–Szlovénia, Köln (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Dánia–Szerbia, München (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

     
A C-CSOPORT ÁLLÁSA       
1. Anglia

2

1

1

2–1

+1

4

2. Szlovénia

2

2

2–2

  0

2

3. Dánia

2

2

2–2

  0

2

4. Szerbia

2

1

1

1–2

–1

1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik