Steve Clarke: Szoboszlai szerepel a legtöbbet az újságokban, de...

Vágólapra másolva!
2024.06.22. 20:12
A skót kapitány is nyilatkozott a sorsdöntő, Magyarország elleni meccs előtt (Fotó: Getty Images)
A skót válogatott szövetségi kapitánya, Steve Clarke a mieink elleni vasárnapi meccset megelőzően a történelmi siker lehetőségéről és a magyar válogatott Angliában futballozó játékosairól is beszélt.

 

Jó érzés, hogy van még esélyünk elérni a kitűzött négy pontot – kezdte sajtótájékoztatóját Steve Clarke. – Tudtuk, hogy ez az utolsó meccsen fog eldőlni. Sok pihenés, regeneráció szerepelt a programban, ma is jót edzettünk, és remélem, megfelelő információkkal tudtuk ellátni a csapatot.”

Ezt követően a továbbjutás kérdése került előtérbe, ami történelmi siker lehetne a skótok számára.

Az egész torna különleges érzésekkel tölt el, hogy itt lehetünk, és hogy egy egész ország mögöttünk áll. Tudjuk, hogy nyernünk kell a továbbjutáshoz, ez a cél. Nagyon örülnék, ha első alkalommal sikerülne kivívni a továbbjutást a csoportkörből” – reagált Clarke.

Akit a folytatásban a magyar válogatott Angliában futballozó játékosairól kérdeztünk.

Természetesen ismerjük a magyar csapat Angliában szereplő játékosait, Kerkez Milost, Szoboszlai Dominikot és Callum Stylest. Felkészültünk belőlük, talán jobban is, mint a többiekből, jó elemzőcsapatunk van. Szoboszlai van a legtöbbet az újságokban, de sok jó játékosuk van, vigyáznunk kell velük” – fogalmazott Clarke, hangsúlyozva: tisztában van vele, hogy egy hozzájuk hasonlóan szervezett magyar válogatott lesz az ellenfelük, de mindenképp győzni szeretnének vasárnap.

SKÓCIA
Kapusok: 21 – Zander Clark (Hearts), 1 – Angus Gunn (Norwich City – Anglia), 12 – Liam Kelly (Motherwell)
Védők: 16 – Liam Cooper (Leeds United – Anglia), 5 – Grant Hanley (Norwich City – Anglia), 13 – Jack Hendry (Al-Ettifak – Szaúd-Arábia), 22 – Ross McCrorie (Bristol City – Anglia), 26 – Scott McKenna (FC Köbenhavn – Dánia), 15 – Ryan Porteous (Watford – Anglia), 2 – Anthony Ralston (Celtic), 3 – Andrew Robertson (Liverpool – Anglia), 24 – Greg Taylor (Celtic), 6 – Kieran Tierney (Real Sociedad – Spanyolország)
Középpályások: 17 – Stuart Armstrong (Southampton – Anglia), 11 – Ryan Christie (AFC Bournemouth – Anglia), 14 – Billy Gilmour (Brighton – Anglia), 20 – Ryan Jack (Rangers), 7 – John McGinn (Aston Villa – Anglia), 8 – Callum McGregor (Celtic), 23 – Kenny McLean (Norwich City – Anglia), 4 – Scott McTominay (Manchester United – Anglia), 
Támadók: 10 – Ché Adams (Southampton – Anglia), 19 – Tommy Conway (Bristol City – Anglia), 25 – James Forrest (Celtic), 18 – Lewis Morgan (New York Red Bulls – Egyesült Államok), 9 – Lawrence Shankland (Hearts)
Szövetségi kapitány: Steve Clarke

EB 2024
A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
München: Németország–Skócia 5–1
JÚNIUS 15., SZOMBAT
Köln: Magyarország–Svájc 1–3
JÚNIUS 19., SZERDA
Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG 2–0
Köln: Skócia–Svájc 1–1
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

     
AZ ÁLLÁS     

 

 

1. Németország227–1

+6

6

2. Svájc2114–2

+2

4

3. Skócia2112–6

–4

1

4. MAGYARORSZÁG221–5

–4

0

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik