Szent a béke a szerbeknél a szlovénok elleni meccs előtt

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2024.06.20. 07:20
Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány alighanem kíváncsian várja, hogyan teljesít Dusan Tadics... (Fotó: Getty Images)
Elnézést kért kirohanásáért Dusan Tadics, a szerbek ásza, várhatóan a kezdőcsapatba kerülés lesz a jutalma − nagy meccs következik Szlovénia ellen.
 

Nem jellemző rájuk, de hétfő óta békében és egyetértésben készülnek a szerbek a továbbjutás szempontjából szerintük kulcsfontosságú, Szlovénia elleni müncheni mérkőzésre. A csapaton belüli kisebb zűr az első forduló után akkor alakult ki, amikor a csereként pályára lépő Dusan Tadics azt nyilatkozta az újságíróknak, ő a válogatott legjobb és legfelkészültebb labdarúgója, és nem ért egyet Dragan Sztojkovics szövetségi kapitánnyal, aki csak harminc percet szánt neki, de elfogadja a döntését. A sajtótájékoztatón – amikor közölték vele, mit mondott Tadics – a szakvezető fejrázással jelezte, nem jó, hogy csapatkapitánya ilyeneket mond, de két nappal a meccs után bocsánatot kért tőle és társaitól, most úgy tűnik, szent a béke. Ismerve a viszonyokat és az előzményeket, minimális az esélye annak, hogy Tadics a szlovénok ellen is a padon kezd… A szerbek szövetségi kapitánya a Szlovénia elleni szerdai találkozón nem számíthat Filip Koszticsra, aki az angolok ellen a 43. percben térdsérülést szenvedett, véget ért az Eb-je.

A szerbeket egyáltalán nem zavarja a tény, hogy az Anglia elleni összecsapás az Opta adatai szerint az elmúlt 44 év legrosszabb Eb-meccse volt, mindössze tizenegyszer lőttek kapura a két együttes játékosai és csupán négyszer kellett (volna) a kapusoknak védeniük (Jude Bellingham fejesénél ez nem sikerült Predrag Rajkovicsnak): Szlovénia ellen három ponttal számolnak, és utána Dánia ellen a második hely megszerzéséért lépnek pályára.

A szerdai csoportmeccset a nagykárolyi Kovács István vezeti, ez lesz az első bevetése a németországi Európa-bajnokságon.

 

Srecko Katanec, a szlovén válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Delo napilapnak nyilatkozva elmondta: Szlovénia megérdemelten szerzett pontot a csoportkör első fordulójában Dánia ellen (1−1), de a szerbekkel szemben még agresszívabb futballt kell játszania a jó eredmény elérése érdekében. Ha ez elmarad, Szerbia alighanem megnyeri a szerdai összecsapást, véli a hatvanéves edző. Adam Gnezda Cerin, a szlovén válogatott 24 esztendős középpályása pedig arról beszélt, hogy „hamisítatlan balkáni rangadó lesz, mindkét együttes győzelemre tör, mert a vereség óriási csapás lenne mindkét szurkolótábornak.”

Srecko Katanec: Agresszív játék kell szerb meccsen

C-CSOPORT
JÚNIUS 16., VASÁRNAP
Stuttgart: Szlovénia–Dánia 1–1
Gelsenkirchen: Szerbia–Anglia 0–1
JÚNIUS 20., CSÜTÖRTÖK
15.00, München: Szlovénia–Szerbia (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.00, Frankfurt: Dánia–Anglia (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
JÚNIUS 25., KEDD
21.00, Köln: Anglia–Szlovénia (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00, München: Dánia–Szerbia (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
  
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik