Az éjjel Madridban még nem ért véget – így telt a spanyolok éjszakája

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.16. 10:14
A 11 éves, rákkal küzdő María az Eb-győztes spanyol válogatottal ünnepelt és még a trófeát is a magasba emelhette (Fotó: Getty Images)
Megírtuk, hogy már hétfő délután megérkezett Madridba a friss Európa-bajnok spanyol válogatott, amely már kora este elkezdte a fiesztát, de ahogy ilyenkor lenni szokás, a buli egész éjszaka tartott, talán még most sem ért véget. Mutatjuk, hogyan telt a spanyol válogatott éjszakája.

Óriási volt a tömeg Madridban. Itt épp Rodrit éltették a Freed from desire-rel/Will Griggs on fire-rel.

A spanyol válogatott csapatkapitánya, Álvaro Morata érkezett elsőként a színpadra – az Eb-trófeával –, majd egy rövid beszédet mondott és megénekeltette a szurkolókat.

„Európa bajnokai vagyunk. Ez annak köszönhető, hogy mindannyian hittek bennünk és ezt mi is észleltük. Megtiszteltetés volt ennek a csapatnak a kapitányának lenni. Tudtam, hogy a csapattársaim nagyon jók. Nálunk vannak a legjobb ételek, a legjobb nyaralóhelyek, a legjobb gazdák, mi vagyunk a világ legjobb országa. Varázslatos volt. Szeretném megköszönni azoknak a csapattársaknak is, akik segítettek minket, de nem lehettek ott Németországban. Casillast, Fernando Torrest, Xavit, Iniestát, David Villát, Busquetset nézve nőttünk fel és ők mutatták meg nekünk, hogyan harcoljunk, szóval nekik is szeretném megköszönni” – idézte  a Marca Moratát.

A csapatkapitányság mellett Morata töltötte be a moderátor/műsorvezető szerepét is, s ő konferálta fel társait, akik aztán szinte egytől egyik közösen énekeltek a közönséggel.

A csapathoz felment egy 11 éves, rákkal küzdő lány is, María, akit megható szavakkal illetett Morata.

„Minden nap megtanítod nekünk, mit jelent valóban harcolni az életben” – fogalmazott.

„Büszkeség számomra, hogy ezekből a labdarúgókból és emberekből álló csapatot vezethetem. Együtt erősebbek vagyunk” – emelte ki beszédében Luis de la Fuente szövetségi kapitány.

A régóta sérült Gavi nem volt a spanyol válogatott Eb-keretének tagja, ám a selejtezőben nyolc meccsen két gólt is szerzett, így ő is ott volt a színpadon társaival, s Morata is dicsérte őt.

„Nagyon fontos része vagy a csapatnak. A személyiségeddel segítettél minket a győzelemért harcolni. Minden kétséget kizáróan te vagy Spanyolország jövője” – mondta a csapatkapitány.

Sokadszor csendült fel a spanyolok tehetségét éltető nóta is, a „Lamine Yamal, minden nap egyre jobban szeretlek”. Ő nem vállalkozott ugyanerre, de tánctudását megvillantotta.

Rodri sem volt szomjas, amikor megérkezett a színpadra.

És megint hallhattuk Marc Cucurella dalát, amit ő maga énekelt el.

A szövege így szól: „Cucurella paellát eszik, Cucurella Estrellát iszik, Haaland attól remeg, hogy Cucurella érkezik”.

Az idő múlásával a labdarúgók is egyre inkább felszabadultak, Dani Carvajal például félmeztelenül jelent meg, majd a szurkolók Aranylabdát követeltek előbb neki (hiszen minden lehetséges trófeát megnyert az idényben, ráadásul jobbhátvéd létére fontos gólokat szerzett) és a Manchester City ászának, Rodrinak is.

Később segítőjével Luis de la Fuente is dalra fakadt – de a videót inkább hang nélkül ajánljuk.

A spanyolok dala után pedig elkezdődött a buli a színpadon is.

Előkerült egy meglepő név is a spanyol fiesztán.

„Mbappé hol van? Mbappé hol van?” – énekelték a szurkolók. Jelentjük, a Paris Saint-Germaintől a Real Madridhoz szerződő Kylian Mbappé már a spanyol fővárosban tartózkodik, a „királyiak” pedig hamarosan hivatalosan is bemutatják őt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik