Eb 2024: Közel álltunk a győzelemhez, ezért keserű a vereség – Kroos

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.07.05. 21:37
Fájó vereséggel búcsúzott Toni Kroos aktív pályafutásától (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a spanyol labdarúgó-válogatott hosszabbításban 2–1-re legyőzte a házigazda Németországot az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Nézzük, hogyan értékeltek a mérkőzés után a főszereplők!

A német válogatott szövetségi kapitányát, Julian Nagelsmannt a Marca idézte. 

„Először is szeretnék gratulálni Spanyolországnak. Gyengén kezdtük a meccset, pontatlanok voltunk és sok szabálytalanságot követtünk el. A második félidőben már jól reagáltunk, sok helyzetünk volt. Csak mi akartuk megnyerni a meccset, és jobban meg is érdemeltük volna a továbbjutást. Egyszerűen elaludtunk a spanyolok második góljánál” – mondta Nagelsmann. 

A szakember Cucurella kezezésére is kitért. 

„Azt hiszem, az ilyen kezezéseknél a mesterséges intelligenciának kellene eldönteni, hogy szabálytalanság történt-e vagy sem. Nem tudom, hogy most itt épp mit vettek figyelembe. Én csak logikus megoldást szeretnék erre a problémára találni. Én már nem tudom eldönteni, mi számít természetes testtartásnak és mi nem” – mondta a németek szövetségi kapitánya. 

A lefújást követően a visszavonuló Toni Kroos a Kickernek nyilatkozott. 

„Nem mondanám, hogy pályafutásom legszomorúbb veresége a mai, de természetesen fáj, hogy mindent beleadtunk, és mégis kikaptunk. Nagyon közel álltunk a győzelemhez, ezért keserű igazán. Most csak arra tudok gondolni, hogy véget ért számunkra az Európa-bajnokság. Nagy álmaink voltak, amik most szertefoszlottak” – mondta a Real Madrid legendája. 

„Büszkének kell lennünk, mert jobban teljesítettünk, mint a korábbi tornákon. Örülök, ha egy kicsit segíthettem abban, hogy a német futballban meglegyen a remény és az ambíció. Meg vagyok győződve arról is, hogy a csapatra fényes jövő vár. Ma nagyon szomorúak vagyunk” – tette hozzá Kroos. 

Joshua Kimmich igazságtalannak érzi a spanyolok győzelmét. 

„Igazságtalannak érzem a vereséget. Az első félidőben jobbak voltak a spanyolok, de a fordulás után és a hosszabbításban is jóval több helyzetet alakítottunk ki. Spanyolország a tizenegyespárbajra játszott. Csalódottak vagyunk. A korábbi tornákon nem érdemeltünk semmit, nem játszottunk jól. A mostani viszont más volt. Mi voltunk a jobb csapat, mégis kiestünk”  – nyilatkozta a Bayern futballistája. 

„Büszke vagyok a játékosaimra. Hozzá vannak szokva, hogy a legmagasabb szinten versengjenek, és most esélyük van egy komoly nemzetközi tornagyőzelemre. Mindig versenyben leszünk ilyen futballistákkal. Persze mindig van hová fejlődni, de nem lehet megkérdőjelezni a csapat minőségét” – mondta Luis de la Fuente szövetségi kapitány. 

Dani Olmo szerint a csapatmunka volt a kulcs a továbbjutáshoz. 

„Nagyon boldogok vagyunk. Micsoda nagyszerű csapat! Óriási boldogság. A győzelem mindannyiunké. A csapat a legfontosabb”  – mondta lelkesen a középpályás. – A szív mindig fontosabb, mint a lábak. Most élvezzük a sikert és ünneplünk, de csak módjával, mert négy nap múlva következik az elődöntő.” 

A 119. percben győztes gólt fejelő Mikel Merino bevallotta, hogy nagyon kimerült, de a találatát egyedülálló pillanatként jellemezte.

„Nagyon sok munka van mögötte, főleg a csapattársaim munkája, akik nagyszerűen teljesítettek. Az egyenlítés természetesen visszavetett bennünket, de a kitartásunk kifizetődött és azt hiszem, megérdemeljük a győzelmet”  – fogalmazott a Real Sociedad középpályása.

A MÉRKŐZÉST PERCRŐL PERCRE KÖVETŐ TUDÓSÍTÁSUNKAT IDE KATTINTVA ÉRI EL!

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
SPANYOLORSZÁG–NÉMETORSZÁG 2–1 (0–0, 1–1, 1–1)
Stuttgart, Stuttgart Aréna, 54 000 néző. Vezette: Anthony Taylor (Gary Beswick, Adam Nunn) – angolok
SPANYOLORSZÁG: Unai Simón – Carvajal, Le Normand (Nacho, a szünetben), Laporte, Cucurella – Rodri, Fabián Ruiz (Joselu, 102.) – Yamal (Ferran Torres, 63.), Pedri (Olmo, 8.), Nico Williams (Merino, 80.) – Morata (Oyarzabal, 80.). Szövetségi kapitány: Luis de la Fuente
NÉMETORSZÁG: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah (T. Müller, 80.), Raum (Mittelstädt, 57.) –  Can (Andrich, a szünetben), Kroos – Musiala, Gündogan (Füllkrug, 57.), L. Sané (Wirtz, a szünetben) – Havertz (Anton, 91.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann
Gólszerző: Olmo (51.), Merino (119.), ill. Wirtz (89.)
Sárga lap: Le Normand (30.), Ferran Torres (74.), Unai Simón (82.), Carvajal (100.), Rodri (110.), Fabián Ruiz (120.), Carvajal (120+6.), ill. Rüdiger (13.), Raum (28.), Andrich (56.), Kroos (67.), Mittelstädt (73.), Schlotterbeck (89. – a kispadon), Wirtz (94.), Undav (114. – a kispadon)
Kiállítva: Carvajal (120+6.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik