Eb 2024: megy vagy marad a románok szövetségi kapitánya?

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.07.03. 13:13
Edward Iordanescu (Fotó: Getty Images)
Megy vagy marad Edward Iordanescu? – ez a román futball legfőbb kérdése a válogatott vártnál sikeresebb Európa-bajnoki kalandjának végén.

Ha a bukaresti szövetségen (FRF) múlik, biztosan megtartják az elmúlt évtized egyetlen sikeres szövetségi kapitányát, akit már fél éve sürgetnek, hogy hosszabbítson szerződést – ám Edward Iordanescu még mindig halogatja a dolgot, pihenést és gondolkodási időt kérve.

A román sportsajtó nagy része biztosra veszi, hogy a kapitány a csúcson távozik a selejtezőkben és az Európa-bajnokság csoportkörében is a vártnál eredményesebben szereplő nemzeti együttestől. Éppen ezért a Gazeta Sporturilor máris felsorolta a lehetséges szóba jöhető utódokat, akik közül Adrian Mutut tartják az első számú esélyesnek. A jelenleg csapat nélküli egykori sztárfocista klubszinten ugyan még semmit sem nyert, viszont az U21-es válogatott egykori edzőjeként a keret jól részével kimondottan jó kapcsolata van. A sportportál szerint az FRF vezetése Mutu mellett Marius Sumudicát, Laurentiu Reghecampfot és a veterán Mircea Lucescut tudja elképzelni szövetségi kapitányként.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik