Felállási formát válthat Southgate a negyeddöntőre

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.03. 21:14
Gareth Southgate felforgatja az angol válogatottat a Svájc elleni negyeddöntőre? (Fotó: Getty Images)
A Daily Mail beszámolója szerint jelentős változásokat eszközölhet az angol válogatottban a Svájc elleni szombati negyeddöntőre Gareth Southgate szövetségi kapitány, aki „mindent vagy semmit” alapon készül a mérkőzésre.

Az angolok visszafogott játékkal nyerték meg csoportjukat, majd Jude Bellingham mentette meg őket a korai búcsútól a Szlovákia elleni nyolcaddöntőn, s bár továbbjutottak, a közvélemény továbbra is előszeretettel állítja Gareth Southgate-et a kritikák középpontjába.

A Daily Mail most arról ír, hogy a „háromoroszlánosok” egyébként konzervatív kapitánya húzhat egy merészet, s hadrendet válthat az egyenes kieséses szakaszra.

Az angolok eddigi négy találkozójukat 4–2–3–1-es felállással kezdték, de a csapat a Daily Mail szerint szerdán már három belsős felállással gyakorolt, ami azt jelzi, hogy jelentős változások lehetnek.

Az angolok nem számíthatnak az eltiltott Marc Guéhire, így vélhetően Kyle Walker, John Stones és Ezri Konsa lehetne az említett három védő, de a lap megjegyzi, elképzelhető az is, hogy Southgate marad az eddigi hadrendnél és a háromvédős rendszer csak egy potenciálisan használható taktikai elem, ezért gyakorolták.

A változtatás egyébként annak fényében különösen érdekes lenne, mert eddig Keiran Trippier kényszerből játszott bal oldali védőként, ő megsérült a szlovákok ellen, sajtóhírek szerint Luke Shaw már bevethető lenne – igaz, a túloldalon Trent Alexander-Arnold és Kyle Walker sem tudott igazán meggyőző teljesítményt nyújtani.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
JÚLIUS 5. – PÉNTEK
18:00: Spanyolország–Németország, Stuttgart (45. mérkőzés)
21.00: Portugália–Franciaország, Hamburg (46. mérkőzés)
JÚLIUS 6. – SZOMBAT
18.00: Anglia–Svájc, Düsseldorf (48. mérkőzés)
21.00: Hollandia–Törökország, Berlin (47. mérkőzés)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik