Iker Casillas: Morata már nem egy gyerek, a kritikák fölé kell emelkedjen

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.13. 14:53
Iker Casillas (Fotó: Getty Images)
A COPE rádióműsorának nyilatkozott Iker Casillas, a spanyol válogatottal csapatkapitányként kétszeres Eb-győztes, illetve világbajnok egykori kapus. A korábbi kiváló futballista kitért saját generációjának sikereire, de tanácsot adott a sokak által kritizált jelenlegi csapatkapitánynak, Álvaro Moratának is.

„Ha nem vertük volna ki az olaszokat tizenegyesekkel azon a napon (a 2008-as Eb negyeddöntőjében – a szerk.), akkor a későbbi sikerek sem kerültek volna sorra. Meggyőződésem, hogy az a nap meghatározta az azt követő meccseket: a csapat ugyanis felnőtt és felért a csúcsra. Olyan volt, mint a mostani csapat összecsapása a németekkel. Szerintem azon a meccsen jött el az áttörés, ezek a srácok akkor hitték el, hogy van esélyük megnyerni az Eb-t. Azok után, hogy a németeket és a franciákat is búcsúztattuk, mi vagyunk a finálé favoritjai, ez a realitás” vont párhuzamot a mostani és a 16 évvel ezelőtti kontinensviadal között Casillas, aki szerint a De la Fuente-féle csapatnak „már csak a habot kell feltennie a tortára”.

A legendás kapus kitért a szurkolók által rendszeresen kritizált – s emiatt a válogatottból való visszavonulást belengető – Álvaro Morata helyzetére is.

„Morata már nem egy gyerek, csapatkapitányként az ő felelőssége, hogy nyugalmat árasszon a társai felé és emiatt a kritikák fölé kell emelkedjen. Ha még mindig számítanak rá a nemzeti csapatnál, akkor valamit biztosan jól csinált, és ezt mindenképpen tisztelnünk kell. Fiatal játékosként a kívülről érkező hangok hatással vannak rád, de idővel már nem foglalkozol velük és a tapasztalataid pajzsként funkcionálnak, így legrosszabb esetben csak a környezetedre van hatással ez az egész” – mondta saját csapatkapitányi tapasztalataiból kiindulva Iker Casillas. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik