Kane lecseréléséről Southgate: „Sajnos nem tudott olyan játékot nyújtani, amilyenben reménykedtünk”

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.07.15. 00:25

Gareth Southgate-et természetesen arról is kérdezték, miért cserélte le a csapatkapitányt, Harry Kane-t alig egy óra elteltével:

„Fizikailag nagyon megterhelő volt számára az Európa-bajnokság. Sajnos meccshiánnyal érkezett a tornára, és nem tudott olyan játékot nyújtani, amilyenben mindannyian reménykedtünk – utalt az angol szövetségi kapitány a Bayern München támadójának májusi hátsérülésére. – Ezek a mérkőzések nagyon sokat kivesznek a futballistákból, és úgy véltük, a helyére beküldött Ollie (Watkins) frissessége révén hatékonyabbá válik a letámadásunk. Azt gondolom, a cseréink nagyon jól illeszkedtek be, és azt játszották, amit vártunk tőlük.”

Mint emlékezetes, az angolok gólját is egy cserejátékos, Cole Palmer lőtte. 

„A futballistáim minden elismerést megérdemelnek azért, hogy eljutottak a döntőig, hogy az utolsó pillanatig senkinek sem engedték, hogy legyőzze őket, ám ha ilyen közel kerülsz a végső diadalhoz, meg kell ragadnod az esélyt – összegzett a szövetségi kapitány. – A jövőt illetően derűlátóak lehetünk, sok tapasztalatot halmoztunk fel, a játékosok többsége a következő világbajnokságon, sőt az Európa-bajnokságon is bevethető lesz, de ebben a pillanatban ez semmiféle vigaszt nem jelent.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik