Engelaar és három társa lemarad a vb-ről

Vágólapra másolva!
2010.05.27. 17:11
null
Engelaarnak (jobbra) a 2010-es vb-n nem lesz esélye megmutatni a tudását (Fotó: Reuters – archív)
Bert van Marwijk, a holland labdarúgó-válogatott csapatkapitánya elengedte a nemzeti csapattól Ron Vlaart, Vurnon Anitát, Orlando Engelaart és Jermain Lenst – a négy játékos biztosan nem utazik az oranjéval a dél-afrikai világbajnokságra. A KNVB megerősítette a kora délutáni lapértesüléseket.

A holland szakvezető szerda este közölte játékosaival az utazók névsorát, amelyet még hivatalos sajtótájékoztatója előtt közzétett a KNVB.

Anita a holland–mexikói felkészülési mérkőzésen mutatkozott be az oranjéban, de a jelek szerint Van Marwijk még éretlennek tartotta a nagy megmérettetésre. A sérüléssel küszködő Vlaar kihagyása nem meglepetés, csakúgy, mint a viszonylag kevés válogatott tapasztalattal rendelkező Lensé. A kihagyottak közül egyedül Orlando Engelaar szerepelt már nagy nemzetközi felnőtt tornán a holland nemzeti csapattal, a középpályás tagja volt a 2008-as kontinenstornán résztvett gárdának.

Az oranje Dániával, Japánnal és Kamerunnal szerepel egy csoportban a világbajnokságon, első mérkőzését a dánok ellen, június 14-én vívja.

A 23-AS HOLLAND KERET
Kapusok: Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam), Sander Boschker (Twente Enschede), Michel Vorm (Utrecht)
Védők: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (Celtic), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Andre Ooijer (PSV), Gregory van der Wiel (Ajax Amsterdam)
Középpályások: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), Wesley Sneijder (Internazionale), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (Ajax Amsterdam)
Csatárok: Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (Hamburger SV), Klaas Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München)
NSO VB-ADATBANK: Hollandia. Keret, válogatott profil, játékos-adatlapok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik