Cristiano Ronaldo: Miért kaptunk ki? Kérdezzék Queirozt!

Vágólapra másolva!
2010.06.30. 09:28
null
Cristiano Ronaldo romokban (Fotó: Action Images)
Csalódást keltő teljesítmény, csalódást keltő eredmény. Így búcsúzott a portugál labdarúgó-válogatott kulcsembere, Cristiano Ronaldo a dél-afrikai világbajnokságtól, miután csapata a nyolcaddöntőben 1-0-s vereséget szenvedett Spanyolországtól. Az aranylabdás feldúltan távozott a pályáról a lefújást követően – lefelé jövet látványosan az őt közelről mutató kamera felé köpött –, majd nem sokkal később menedzsere közvetítésével magyarázkodni kényszerült. Még nem a köpéssel kapcsolatban…

Mindenekelőtt amiatt, mert a bukás miértjére vonatkozó kérdésekre nagy felindultságában azt találta válaszolni, erről kérdezzék meg Carlos Queirozt. Persze a hangsúlynak, a mimikának egy ilyen mondat közben óriási jelentősége van, de talán annak is, ahogyan később azt magyarázta a támadó.

„Amikor ezt válaszoltam, Carlos Queiroz épp a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón volt, ahol ezekre a kérdésekre válaszolt. Én csupán erre akartam utalni, mert úgy éreztem, abban az állapotban, amiben voltam, semmit sem tudtam mondani.”

„Sohasem gondoltam volna, hogy egy ennyire egyszerű mondat ekkora vitákhoz vezethet. Ezért megkérek mindenkit, hogy ne keressenek mögöttes tartalmat ott, ahol nincs. Mert nincs semmiféle ügy.”

„Próbálom elfelejteni ezt a vereséget, de nem lesz egyszerű, teljesen romokban vagyok, elhagyatottnak érzem magam. Elképzelhetetlen szomorúság, amit érzek” – nyilatkozta Cristiano Ronaldo, akinek képességei és csapatkapitányi tiszte miatt is minden bizonnyal leginkább el kell vinnie a „balhét”, magára kell vállalnia a felelősséget a kiesésért és a reménytelennek tűnő játékért.

SPANYOLORSZÁG–PORTUGÁLIA 1–0
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik