Vb 2014: Del Bosque a franciák helyett egyelőre a finnekre fókuszál

Vágólapra másolva!
2013.03.19. 11:47
Pénteken a finneket fogadja, kedden a franciákhoz látogat a spanyol labdarúgó-válogatott. Az I-csoport két favoritja ősszel Madridban 1–1-re végzett. Vicente del Bosque, a címvédő együttes szövetségi kapitánya egyelőre nem gondol a visszavágóra, inkább a soron következő összecsapásra koncentrál.

„Előbb Finnországgal játszunk pénteken Gijónban, így nekünk egyelőre csak arra kell összpontosítanunk, hogy minél jobban felkészüljünk ellenük – mondta a szakember, aki próbált még nem a keddi találkozóval foglalkozni. – A válogatottban minden erőpróba fontos, legyen az felkészülési vagy tétmeccs. Igaz ez bármelyik válogatottbeli fellépésre, de a mostani két összecsapás kiemelt számunkra, mivel a negyedik és az ötödik mérkőzés vár ránk, amelyeken már közvetlenül a kvalifikációra gondolva játszhatunk."

Az I-csoport élén hét ponttal a spanyolok állnak, de csak jobb gólkülönbségükkel (6–1) előzik meg a franciákat (5–2). A két favoritot a grúz, fehérorosz, finn hármas követi, amely aligha szól bele a továbbjutásba, bár adott esetben akár a mérleg nyelve is lehet.

Del Bosque szakmai jellegű gondjai általában irigylésre méltóak a világ bármely edzője számára, jelenleg a kapuskérdés okozhat neki problémát. Iker Casillas még sérült, első számú cseréje, Víctor Valdés pedig négymeccses bajnoki eltiltásának a felét töltötte le eddig. Ettől függetlenül utóbbin aligha érezhető a meccshiány – a BL-ben speciel rendelkezésre állt –, ám ha mégis bizonytalan lenne a mester, akkor két PL-légiósa, Pepe Reina és David de Gea közül választhat. Neki legyen mondva...

„Stabil keretünk van, és bár előfordul olyan, hogy nem minden kerettag tud éppen velünk lenni, hiszem, hogy akik itt vannak, képesek minket megfelelően képviselni ezeken a mérkőzéseken."

A keret húzóemberei közül Xavi Hernández bajlódik kisebb sérüléssel, a középpályás ki is hagyta a Barcelona hétvégi bajnokiját. Elképzelhető, hogy a finnek ellen pénteken még nem kerül bevetésre, inkább a keddi, idegenbeli rangadóra tartalékolják. De ahogy kapusposzton, úgy a középpályán sincs hiány megfelelő helyettesekben.

A SPANYOL KERET
Kapusok:
Víctor Valdés (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool), David de Gea (Manchester United)
Védők: Sergio Ramos, Álvaro Arbeloa, Raúl Albiol (Real Madrid), Gerard Piqué, Jordi Alba (Barcelona), César Azpilicueta (Chelsea), Ignacio Monreal (Arsenal)
Középpályások: Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Javi García (Manchester City, Jesús Navas (Sevilla), Francisco „Isco" Alarcón (Málaga)
Csatárok: David Silva (Manchester City, Pedro Rodríguez, David Villa (Barcelona), Juan Mata (Chelsea), Álvaro Negredo (Sevilla)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik