Konföd. Kupa: Casillast tennék a kezdőbe a drukkerek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.16. 19:13
A spanyol futballrajongók nem felejtenek, és az Uruguay elleni ma esti mérkőzésen – a két fél ezen az estén mutatkozik be a 2013-as Konföderációs Kupán – Iker Casillast és David Villát is a labdarúgó-válogatott kezdőjébe tennék.

Mindkét játékos súlyos sérülést szenvedett a közelmúltban. Iker Casillas – év elején tört el a keze – felépülését követően is a kispadra szorult a jól teljesítő Diego López mögé. José Mourinhót nem érdekelte az előélet, annál inkább a marca.com szavazóit, akinek bizalma feltétlen és töretlen a spanyol válogatottsági rekorderrel szemben. Vicente del Bosque mindig kiállt z előbb sérült, majd mellőzött játékos mellett, de a kezdőt illetően azért ő is elbizonytalanodott, hogy a játékban nem lévő madridi kapus helyett Víctor Valdésszal kezdjen.

A nemzeti együttes gólrekordere, a Barcelona támadója, David Villa 2011 decemberében törte el a lábát, még a 2012-es Eb-t is kénytelen volt kihagyni emiatt. Klubjában azóta sem tudta visszaszerezni a pozícióját, amikor pedig megkapta a lehetőséget, teljesítménye hullámzó volt. A szövetségi kapitány választási lehetősége ezen a poszton közelít a végtelenhez, és ha jobb nem jut eszébe, akkor csatár nélkül kezd, mint a tavalyi Eb-n.

A spanyol drukkerek még egy kisebb meglepetést is elrejtettek a kezdőben, ez pedig a jobbhátvédnek jelölt César Azpilicueta (Chelsea). A többi – Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba a védelemben, Xavi, Busquets, Iniesta a középpályán, valamint Pedro és David Silva elöl – papírforma.

Az as.com-on szavazók véleménye mindössze egy helyen tér el ettől: Villa helyén Roberto Soldadót látnák szívesen centerként.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik