Spanyolország: Casillas már Del Bosquénél is csak csere?

Vágólapra másolva!
2013.09.03. 22:23
A spanyol labdarúgó-válogatott első hétközi edzését követően a helyi sajtó arról számolt be, hogy a Real Madridnál kispadoztatott Iker Casillas a Finnország elleni vb-selejtezőn is csak csere lesz. Legalábbis erre a következtetésre jutottak a keddi gyakorlást követően, amikor Víctor Valdés állt a kezdőnek vélt tizenegy kapujában.

Mi tagadás: a Barcelona hálóőre remek formában van, az elmúlt napokban-hetekben több bravúrral segítette csapatát, például bajnoki győzelmekhez és Spanyol Szuperkupához.

Eközben Iker Casillas nem tudta kiszorítani a madridi kapuból azt a Diego Lópezt, aki José Mourinho után Carlo Ancelotti bizalmát is élvezi, és szakmailag egyelőre nem indokolt a leváltása. A spanyol szövetségi kapitány – és a válogatottbeli társak – korábban látványosan kiálltak Casillas mellett, a legutóbbi, Ecuador elleni felkészülési mérkőzésen augusztus 14-én például még ő kezdett.

A spanyolok pénteken Helsinkiben lépnek pályára, a spanyol válogatottsági klubrekorder Casillas 149 fellépésnél tart a nemzeti csapatban. Amennyiben a mérkőzés állása úgy alakul, Del Bosque akár méltányossági alapon be is cserélheti a hálóőrt, más kérdés, az ő múltjával aligha hasonló alamizsnára vágyik. Nagyobb a valószínűsége annak, hogy a Chile elleni felkészülési mérkőzésen, négy nappal később az ő nevével kezdődik majd a spanyolok összeállítása.

Amúgy a kezdőnek vélt együttesben Víctor Valdésen kívül még Koke, Albiol, Ramos, Jordi Alba, David Silva, Xavi, Iniesta, Navas, Soldado és Negredo kapott szerepet. Casillas, Reina, Arbeloa, Nacho, Javi García, Monreal, Mario Suárez, Cazorla, Cesc, Isco, Pedro és Villa ezek szerint csere lehet. Bár péntek és Helsinki még messze van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik