Felkészülés: a hollandok rosszul jöttek ki a meccsből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.19. 22:28
null
Tömegjelenet a mérkőzésen (Fotó: Reuters)
A holland labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlenre végzett Kolumbiával az amszterdami felkészülési mérkőzésen. A házigazdák a 35. perctől emberhátrányban játszottak Jeremain Lens kiállítása miatt, ám a dél-amerikaiak nem tudták kihasználni ezt a fórt.

 

A holland válogatott kezdett jobban a mérkőzésen, a hetedik percben Rafael van der Vaart lőtt kapufát, majd a 16. minutumban Jeremain Lens kis híján lefülelt egy röviden hazafejelt labdát, amelybe csak beleérni tudott, de mellé pattant. Beragadt Kolumbia.

Az első félidő derekán aztán elkezdett felzárkózni a vendégcsapat, a 32. percben a hálóba is talált, ám az eredmény nem változott: Teófilo Gutiérrez lőtt a kapuba, ám lesen tartózkodott a passz pillanatában, így maradt a 0–0. Három minutummal később megfogyatkozott a holland válogatott, Lens az arcánál fogva ellökte Armerót, amiért egyből pirosat kapott. Buta szabálytalanság volt.

Ha ez nem lett volna elég csapás az oranjének, még a szünet előtt kettőt is cserélnie kellett sérülés miatt Van Gaalnak: Siem de Jong és Van der Vaart sem tudta folytatni a játékot. A fordulás után a kolumbiaiak futballoztak veszélyesebben, Radamel Falcaónak és James Rodrígueznek is volt egy-egy veszélyes lehetősége, ám gólt egyik sem hozott.

A holland válogatott veretlenül zárta a 2013-as évet: öt döntetlen mellett hétszer győzött Van Gaal legénysége.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Hollandia–Kolumbia 0–0

Amszterdam, Amsterdam ArenA. V: F. Meyer (német)
HOLLANDIA: Cillessen – Van der Wiel, Veltman, Vlaar, Blind – Strootman, Schaars (De Guzmán, 80.), Van der Vaart (Fer, 45.) – Lens, S. de Jong (Narsingh, 44.), Depay. Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
KOLUMBIA: Mondragón – Arias, C. Valdés, Zapata, Armero – Cuadrado (J. Martínez, 81.), C. Sánchez (Valencia, 75.), Aguilar (M. Torres, a szünetben), J. Rodríguez – Falcao (Bacca, 89.), Gutiérrez (Ibarbo, 69.). Szövetségi kapitány: José Pekerman

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik