Vb 2014: Eto'o úgy érzi, puccsolták, edzője óvodázik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.19. 14:47
Kamerun labdarúgó-válogatottja vasárnap kijutott a 2014-es világbajnokágra, ám a brazíliai utazásig még megoldásra vár néhány fontos probléma – különösen, ha Samuel Eto'ót, a csapat legfénylőbb csillagát nem csalták meg az érzékei: a Chelsea támadója arra panaszkodott, hogy a Tunézia elleni playoffcsata első felvonásán néhány csapattársa bojkottálta őt, nem passzolt neki.

„Bármilyen sajnálatos, így történt – elevenítette fel az októberben történteket Samuel Eto'o még a vasárnapi visszavágó előtt. – Ha kívülről nézve furcsállották, hogy rendszeresen visszamegyek labdáért a középpályára, akkor most már tudják az okát: tudomásomra jutott a puccs. A futball csapatjáték, köteles vagy a leggyűlöltebb csapattársadnak is odapasszolni a labdát, ha jó helyzetben van."Samuel Eto'o még a vasárnapi visszavágó előtt. – Ha kívülről nézve furcsállották, hogy rendszeresen visszamegyek labdáért a középpályára, akkor most már tudják az okát: tudomásomra jutott a puccs. A futball csapatjáték, köteles vagy a leggyűlöltebb csapattársadnak is odapasszolni a labdát, ha jó helyzetben van."

Az ellentéteket – ha valóban voltak – sikerült elsimítani, hiszen Kamerun 4–1-re megnyerte a visszavágót, és kijutott a világbajnokságra. Volker Finke, a kameruniak német szövetségi kapitánya úgy véli: Eto'o képzelődött, nem volt semmiféle összeesküvés.

„Semmi ilyesmit nem tapasztaltam azon a mérkőzésen, bárki ellenőrizheti a felvételeket. Hatszor-hétszer visszanéztem a meccset, és nem láttam olyat, hogy Eto'ót vagy mást bárki bojkottált volna. Előfordulhatnak ellentétek a játékosok között, de senki sem tagadta meg a labdát Eto'ótól. Nekem ez az egész úgy hangzik, mint egy óvodai veszekedés" – véleményezte a történetet Finke.

A 114-szeres válogatott Eto'o és a kameruni nemzeti együttes viszonya nem felhőtlen az utóbbi években: a szövetség súlyos eltiltással sújtotta a csatárt, ő meg többször visszautasította a pályára lépést – legutóbb Paul Biya államelnök beszélte rá, hogy térjen vissza a vb-selejtezők Tunézia elleni páros mérkőzésére. Eto'o végül mindkét meccsen játszott, de nem szerzett gólt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik